Російські пропагандисти зірвали концерт ТНМК у Словенії

18 Січня 2024, 11:15
ТНМК 4395
ТНМК

Концерт українського гурту «Танок на майдані Конґо» (ТНМК) у Любляні скасували через російську пропаганду — власник закладу, де мав проходити захід, звинуватив музикантів у неонацизмі. 

Концерт все ж відбувся, але на іншому майданчику. Про це повідомили 17 січня на сторінці гурту в інстаграмі.

Святослав Румежак, директор гурту ТНМК розповів, що концерт мав відбутися в межах благодійного туру Європою. Все було узгоджено, але власник закладу де мала відбутися подія, почав себе дивно вести.

«Локацію (клуб Menza pri koritu) в Любляні допомогли знайти наші друзі, місцеві українські активісти. Власник клубу все погодив, але після Нового року, на етапі фінальних погоджень, він почав себе дивно вести: то звинувачував нас, що райдери якісь не такі, то що інформацію якусь не надіслали і тому хоче скасувати концерт. Хоча ми все надіслали. Потім почав ставити умови та ображати, що ми не професіонали і він навчить нас працювати», – розповів Святослав.

У день концерту (16 січня), за декілька годин до відкриття дверей власник закладу зателефонував і повідомив, що концерту не буде, тому що команда гурту – «неонацисти». 

«Ми всі офігіли, не те що здивувались. Завдяки нашим друзям дізнались згодом, що в Любляні активно діє русня, їх пропагандисти. Вони бойкотують усі українські мітинги, роблять усе можливе, щоб українські івенти скасовувались. І ці люди подзвонили власнику цього клубу, сказали, що ми нацисти, ведемо агресивну пропаганду і хейтспічі. Ми намагались домовитись, адже до початку концерту лічені години. Ми дійсно намагались домовитись з майданчиком, пропонували виконати їх умови та будемо акуратні в формулюваннях, але все дарма. Власник клубу не погодився і скасував з «аргументом», що ми агресивно налаштовані, а він – за мир», – додав директор ТНМК.

За словами Святослава Румежака, вони оперативно почали шукати вихід з ситуації. Завдяки їхній колезі Марії Вишневській, менеджерці благодійного туру, вдалося знайти новий майданчик. Вона яка зробила запити по всіх українських спільнотах у Люблянах і в одній з них відгукнулися. Музикантам дали залу в Pivnica Union безоплатно.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024