Шахрайка, чи волонтерка: харків'янка змінила обставини смерті Далі та збирала кошти «на банку»

10 Січня 2024, 11:36
Максим Кривцов і його рудий кіт ФОТО 963
Максим Кривцов і його рудий кіт

Харків'янка, яка називає себе волонтеркою, оголосила збір для військових на «монобанку», але використала для цього факт загибелі поета Максима «Далі» Кривцова.

У своєму дописі вона розписала обставини смерті Далі, які виявилися повною брехнею. Спекуляцію на смерті побратима виявив Дмитро Вербич.

Читайте також: Гроші з продажу збірки Максима Кривцова віддаватимуть сім'ї поета та на благодійність

«Замість того би зібрати думки докупи і написати гідний спогад про Далі, я пишу оце. Зранку по фб розноситься цей допис. З брехнею про обставини смерті нашого Брата. Не тільки з метою хайпу, а й фінансової наживи, там є монобанка. Любов, котики, бездушні орки – все щоб видавить сльозу. Включайте трохи мізки хто це репостить, бо ви як би трохи співучасники мєрзості», – написав військовослужбовець.

Підхопила цей допис і почала власне розслідування режисерка Ірина Цілик. Вона зауважила, що люди відреагували на збір і вже надіслали багато коштів. 

«Це щось за межею. Обставини смерті Далі зовсім не такі! І що це за банка, на яку пані збирає гроші? Хтось знає цю людину?! «Кіт вірогідно пробився до нього в полон». Ааааа», – написала режисерка.

Читайте також: Найдобріший з усіх, – митці пригадують загиблого на війні поета з Рівненщини Максима Кривцова

Пізніше Ірина Цілик додала, що – це шахрайка. І, що подана скарга в Моно, і пишуть СБУ. Нині картка заблокована банком.

Жінка, яка підписана у фейсбуці як Alena Zhygir після розголосу в соцмережі, видалила допис з Максимом. Але опублікувала свою версію обставин. Хоча у дописі описана «слізлива» історія про смерть поета, використане його фото. Дивним є й той факт, що Alena навіть не знала Максима, але їй подобалась ця людина і його тіктоки.

«Максима я знала просто по тіктоку і вчора гортаючи стрічку побачила цю історію від різних військових. Мені вже декілька разів телефонували журналісти і казали, що обставини загибелі інші. Якщо це так, я вибачаюсь перед батьками Максима, тому що в мене ще не було приводів не довіряти військовим. Я перепостила текстом те, що мене дуже зачепило. Бо мені подобалась ця людина, подобались його тіктоки і я щиро написала як відчувала, наскільки він світлий хлопець. Історія мене дуже зачепила, тому що буквально пару днів тому чоловік моєї подруги вивів людей з позиції і повернувся за кішкою, яка просто до нього прибилась. І це відео я постила в сторіз і в фб і тг. Таких історій з нуля я знаю десятки, якщо не сотні», – написала вона.

Також жінка стверджує, що ця картка зареєстрована в держреєстрі як волонтерська. І що вона ніде не писала, що збирає на родину Максима, «ця банка «до перемоги» відкрита завжди на ремонти автівок, дрони та інше я пощу її просто під своїми дописами». 

«Коли я написала: «в них нема нікого крім нас», я писала про ВСІХ військових хто на нулі, а під НАС мала на увазі тил. Всі звіти завжди є в інсте. Плюс деякі я пощу в фб. Я подаю волонтерські декларації, що давайте по чесному більшість волонтерів не робить. Я в дорозі і в мене нема зв'язку, щоб всім відписати. Просто почитайте скрінів і подумайте, що коли ви покладете волонтерів, вам доведеться зайняти наші міста. Бо з 14-го року я бачу, що в суспільстві не дуже щось змінюється. Ви просто уяви не маєте скільки питань мені допомогають закривати люди з фб, який ви так сумлінно намагаєтесь прибити. Можливо нарешті займусь своїм життям, бажаю здоров'я», – додала Alena Zhygir.

Також ніби-то волонтерка опублікувала багато скрінів із запитами від військових, а пізніше додала скрін з оплатами і написала: 

«Це все що було зібрано під дописом про смерть Максима. Банка називається «до перемоги» і вона відкрита завжди. Цей збір був для дронщиків, які потрапили пару днів тому під обстріл. Якщо родина Максима чи його побратими вважають що я маю передати ці гроші їм, я передам», – пояснила вона.

У коментарях люди пишуть, що Alena Zhygir знову бреше, запевняючи, що картка називалася «до перемоги» і зазначають іншу назву. Вказують і про інші неточності, а також звинувачують у піарі на смерті поета.

Ірина Цілик зауважила, що тим дописом про Максима та його дикому формулюванню, Alena перекреслила свою волонтерську діяльність.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024