Помер народний артист України Віталій Білоножко

09 Січня 2024, 13:59
Віталій Білоножко 561
Віталій Білоножко

Помер народний артист України, засновник міжнародного фестивалю родинної творчості «Мелодія двох сердець» – Віталій Білоножко.

Про це повідомили 9 січня на сторінці Буринської міської ради, звідки родом співак. Артисту було 70 років, про причини смерті не повідомляють.

«Вітай Білоножко завжди був жаданим гостем на Буринщині, його виступи на концертних сценах ставали справжнім святом для земляків, збирали сотні і тисячі поціновувачів. До самого серця проймали слова пісень, котрі линули срібними струнами душі співака, як молитва, як заповіт, як настанова, як спогад про дитинство… «Україно мати», «Боже, дай Україні волю!», «Давайте разом заспіваєм, браття», «Чарівнице», «Щоб ти щасливою була», як іще тисячі рядків, - знову і знову підхоплювали разом із Віталієм Васильовичем у глядацьких залах. Його харизма, щирість і відкритість, якими наче обіймав своїм оксамитовим баритоном, навіки звучатимуть у наших серцях», – йдеться у повідомленні. 

Віталій Білоножко народився 11 червня 1953 року у селі Слобода Буринського району на Сумщині. Закінчив Сумське музучилище, Київську національну консерваторію. Після здобуття освіти працював солістом Київського театру естради на Подолі, а згодом – солістом Держтелерадіо України.

Артист виступав дуетом разом з дружиною Світланою Білоножко. У грудні 1995 року йому надали звання народного артиста України. 1999 року разом з дружиною заснували Міжнародний фестиваль родинної творчості «Мелодія двох сердець». Паралельно Віталій Білоножко викладав на кафедрі естрадного співу Київського національного університету культури і мистецтв. 

За високу професійну майстерність та вагомий внесок у розвиток та популяризацію української пісні артист нагороджений Міжнародним орденом Миколи Чудотворця та «Президентською Нікою», є кавалером орденів Ярослава Мудрого V ступеня, «За заслуги» ІІІ ступеня, «За заслуги» ІІ ступеня.

Віталій Білоножко — лауреат багатьох всеукраїнських та міжнародних пісенних фестивалів і конкурсів, багаторазовий дипломант музичної премії Шлягер року.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024