Оголосили опенкол для молодих авторів та авторок: як стати учасником фестивалю-воркшопу «Прописи»

04 Січня 2024, 12:42
Фото ілюстративне 5729
Фото ілюстративне

Фестиваль-воркшоп «Прописи» організовує Український ПЕН за партнерства програми «Читай» від «Теплого міста».

Приймання заявок на участь триватиме до 8 січня 2024 року. Сам фестиваль пройде 6-10 березня в Івано-Франківську. Про це журналістам Район.Культура розповіли організатори.

Для 15 обраних авторок та авторів організують майстер-класи та лекції від українських письменників – Тараса Прохаська, Юлії Мусаковської, Олександра Михеда, Мирослава Лаюка та багатьох інших.

Окрім того, учасники зустрінуться онлайн із викладачами творчого письма зі США, серед яких – Аскольд Мельничук, Крістофер Меррілл та Рейчел Де Воскін.

Автори-дебютанти зможуть протягом п'яти днів індивідуально працювати з досвідченими менторами та представити свої тексти у межах публічної програми фестивалю.

Підсумком фестивалю «Прописи» стане друкований альманах, до якого ввійдуть твори 15 учасників та учасниць проєкту, а також їхні тексти з враженнями про фестиваль-воркшоп.

Куратором проєкту буде поет, перекладач, віцепрезидент Українського ПЕН Остап Сливинський.

Детальніше прочитати про умови участі можна на сайті Українського ПЕН. А подати заявку на участь можна за посиланням.

Фестиваль «Прописи» реалізують за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Майстерня поетичного перекладу «Фрази: нові поети у перекладі» відбудеться за підтримки Британської Ради.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024