Створили збірку англомовних статей про українську джазову музику

02 Січня 2024, 14:29
Фото ілюстративне 390
Фото ілюстративне

Український інститут у співпраці з Київською муніципальною музичною академією імені Рейнгольда Глієра ініціював збірку статей «Музика в Україні: гармонія та стійкість». 

Вона надає міжнародній музичній спільноті глибоке розуміння яскравої української музичної сцени. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Інституту.

Збірка складається з трьох тематичних блоків:
  • Українська музична індустрія під час війни.
  • Голоси українських музикантів: Рефлексії про війну.
  • Українська джазова сцена: Ретроспектива.

Перший блок відкриває класичну, джазову та мейнстрімову музичну індустрію, щоб відстежити виклики, нові ініціативи та процеси, які розгорнулися з початку повномасштабного  вторгнення Росії.

Рефлексії про війну – це блок, де виняткові українські музиканти, такі як Денніс Аду, Наталія Лєбєдєва, Роксана Смирнова та Міша Калінін діляться своїми думками та досвідом, проливаючи світло на те, як вони орієнтуються та долають виклики в ці конфліктні часи.

Частина «Ретроспектива» переносить в часи зародження джазу в Україні, яке сягає корінням у початок минулого століття. Попри нехтування та переслідування з боку радянського режиму, джаз в Україні знайшов свій унікальний шлях розвитку після здобуття країною незалежності. 

Матеріали для серії статей старанно збирали серед джазових кафедр музичних академій Києва та Харкова, музичних критиків, а також партнерів у Польщі, зокрема європейського джазового журналу JAZZ FORUM та фундації Jazzpopolsku. 

Збірку статей планують опублікувати в одному з найзначніших джазових архівів Jazzinstitute Darmstadt у Німеччині, а згодом презентують на ключових заходах. В онлайн форматі статті можна прочитати за посиланням.  

Уперше з часів незалежності України опублікували збірку статей про українську джазову музику англійською мовою.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024