У Рівному презентували фотопроєкт, присвячений людям з інвалідністю

27 Грудня 2023, 16:08
«Сила духу та краса душі», фото: Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека ФОТО 1152
«Сила духу та краса душі», фото: Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека

У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці презентували інклюзивний фотопроєкт «Сила духу та краса душі», який реалізували за фінансової підтримки Управління культури і туризму Рівненської ОДА.

Героями проєкту стали 20 людей з інвалідністю різних нозологій (з порушенням зору, слуху, опорно-рухового апарату, ментальними порушеннями), які проявили себе у творчості, спорті, громадській, соціальній діяльності тощо. Про це повідомили на фейсбук-сторінці книгозбірні.

«Сила духу та краса душі» – це проєкт, створений, аби сприяти формуванню культури сприйняття людей з інвалідністю як рівних членів суспільства та приверненню уваги до переваг інклюзивного суспільства, доступного для всіх. Ініціатива полягає у створенні фотовиставки плакатів із фотозображенням та описом історій успіху учасників проєкту.

Своєрідною родзинкою проєкту є те, що історії успіху озвучені та опубліковані на сайті Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки. Кожен плакат містить QR-код з посиланням на озвучену історію учасника проєкту, що забезпечує безперешкодний доступ до виставки для людей з порушенням зору.

Впродовж двох місяців над втіленням ідеї працювала команда фахівців. Організатори: Петро Поліщук – провідний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки, Ірина Усович – завідувачка відділу соціокультурної діяльності Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки. Фотохудожник проєкту – Олександр Майструк, володар численних міських та загальнодержавних відзнак, переможець всеукраїнських конкурсів, учасник та гість місцевих телевізійних каналів. Світлини Олександра показували на фотовиставках у Австрії, Бразилії, Польщі, США, Японії, Україні тощо.

Авторка історій успіху – Вікторія Боболович, провідна бібліотекарка відділу соціокультурної діяльності Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки. Створила аудіоверсії історій успіху Ірина Усович.

«Виставка «Сила духу та краса душі» – це не тільки галерея світлин, але й відкрите вікно в світ, де сила духу визначає кожен крок, а жага до життя наповнює серце кожного учасника», – кажуть у бібліотеці.

Фотовиставка триватиме до 12 січня у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці за адресою: вулиця Олександра Борисенка, 6.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024