Щоб ніхто не запідозрив вас в участі в чужій ІПСО, – Оксана Забужко

27 Грудня 2023, 13:12
Оксана Забужко, фото з фейсбук-стоірнки письменниці 396
Оксана Забужко, фото з фейсбук-стоірнки письменниці

Українська письменниця Оксана Забужко прокоментувала нещодавні успіхи ЗСУ, а також відмітила, що деякі з можновладців дещо перебільшили рівень напруги та страху серед українців на період зимових свят.

Свою рефлексію вона опублікувала на сторінці в фейсбуці. Подаємо текст без змін:

«РІЗДВЯНЕНЬКЕ. Почну здалеку, точніше, з п'ятниці. У п'ятницю ми з друзями прощалися до нового року, бажали собі навзаєм веселих свят – і по ходу скрушно погодилися, що від супостатів на Різдво слід чекати якоїсь підлоти, вони ж, сатаністи, завжди любили вбивати на свята...

Вони б, може, й цього разу постаралися, але дзуськи їм – як співає Люба Якимчук: «спи, котику милий, працюють Збройні сили». І поки ми тут у тилу святкуємо, ЗСУ нам наколядували до столу не тільки дві супостатські Сушки, а й цілий «Новочеркаськ», кажуть, напхом напханий шахедами (не забуваймо обдаровувати колядничків, дай їм Боже вік довгий!).

І тут я згадала, як у вересні пан міністр лякав нас, що нинішня зима буде ще блекаутнутіша за минулу, готуйтесь, казав, а хто може, краще втікайте, бо, прямо як у торішньому ролику-лякалці від Газпрому – «а зіма будєт бальшаааааая...» І от уже й Різдва, Богу дякувати, діждали, дякувати ЗСУ – в теплі, в добрі, з ялинкою, з інтернетом, – а блекаутів, нівроку, все ждем і ждем, як дурень з помитою шиєю...
 
Я до чого це. Гадаю, всім тим особам із заниженою соціальною відповідальністю (закреслено) авторам цифрового контенту, хто, сидячи в теплі-в добрі, невтомно ширив останні місяці глибокодумні простирадла про те, як ми програємо (наголос на «а» або «є» за смаком) цю війну, саме час різко вщухнути, як той міністр, і не озиватися (найкраще на якийсь час перейти на тваринок, котиків абощо): щоб ніхто не запідозрив вас в участі в чужій іпсо.
Тому що війну ми хрін програємо – хоч би де нам ставили хруні наголос в останньому слові.
 
Слава ЗСУ».
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024