Театр «Гармидер» розпочав у Луцьку українсько-словацький артпсихологічний проєкт із підлітками

21 Грудня 2023, 11:01
Тренінг у Луцьку, фото Ігоря Дині ФОТО 484
Тренінг у Луцьку, фото Ігоря Дині

У Луцьку у незалежному театрі «Гармидер» стартував міжнародний проєкт «Погляд у майбутнє» – про інтеграцію підлітків із різних міст та пошук ресурсу для майбутнього під час війни. 

Протягом двох місяців від грудня, група підлітків в Україні паралельно з українськими та словацькими підлітками у Словаччині проходять серію театральних тренінгів та акторських практик. Про це журналістам Район.Культура розповіли у театрі.

 

Режисерки Руслана Порицька (Україна) та Маріца Шишкова (Словаччина) створять перформанс в об'єднаній групі, у Словаччині.

«Дякую театру «Гармидер» та Руслані Порицькій за можливість бути частиною цього з нашими дітьми з ZUŠ Jozefa Rosinského в Нітрі.  Це чудова можливість зрозуміти один одного. Сильні емоції від прожитої реальності, втрати близьких через війну, страх перед майбутнім, самотність: про все це поговоримо разом і пізніше в лютому створимо спільну мистецьку рефлексію», — поділилася керівниця театру з Нітри Маріца Шишкова.

Тренери з української команди працюватимуть із підлітками в просторі театру «Культурне УКРИТТЯ» і проведуть низку інтенсивів за посередництвом психолога. 

Команда українських тренерів: Павло Порицький — актор, викладач, тренер з акторської майстерності; Юлія Варченко — акторка, викладачка, пластиографка; Анна Долгая — хореограф, викладач із сучасного танцю; Соломія Войтович — акторка, викладачка ритму та вокалу; Руслана Порицька — керівниця творчої майстерні та режисерка; Ганна Моклиця — психологиня.

«Разом із тренерами розроблятимемо таку програму практик, яка б розкривала особистості наших учасників, досліджувала їх сильні та дещо слабші сторони, прокачувала їх творчий потенціал. У фіналі проєкту ми разом із словацькою режисеркою створимо перформанс «Погляд у майбутнє», який підсумує та виразить наш спільний досвід», — розповіла Руслана Порицька. 

Проєкт став можливим за фінансової підтримки програмою «Culture Helps / Культура допомагає», яка імплементується «Іншою Освітою» спільно з «zusa» за підтримки Європейського Союзу.

Фото Ігоря ДИНІ

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024