Рівнянка організувала вертеп у США

14 Грудня 2023, 11:02
Фото з фейсбук-сторінки Валентини Іванюк 447
Фото з фейсбук-сторінки Валентини Іванюк

Українці в американському місті Шарлот організували вертеп, це ідея рівнянки Наталії Нечидюк. До різдвяного дійства залучили понад два десятки учасників — дорослих і дітей з різних регіонів України.

Прем'єра вертепу відбулася за два тижні до 25 грудня. Наразі українців запросили виступити в інших містах Північної Кароліни. Про це Суспільному розповіла одна з учасниць різдвяного дійства у Шарлоті, що за понад вісім тисяч кілометрів від Рівного, Валентина Іванюк.

«Ми зібралися нашою українською спільнотою, це люди з різних куточків України, і зробили прем'єру в місті Шарлот. Усі виступали вперше, нема серед нас людей, дотичних до театру. В основному з центру України — Вінниця, Запоріжжя, Київ, Ірпінь, Кривий Ріг. З Рівного у вертепі беруть участь я і Наталія Нечидюк. Вона це все й організувала», – розповіла жінка.

Фото з фейсбук-сторінки Валентини Іванюк

Зі слів Валентини Іванюк, традиційні костюми українців з врахуванням регіональних особливостей створила запоріжанка Олена Стурза. Тепер вертеп запросили на гастролі в північну частину штату Північна Кароліна.

За даними рівнянки, у місті Шарлот, що в штаті Північна Кароліна, проживає понад 10 тисяч українців.

«Це люди зі сходу, заходу, центру України і всі вони прагнуть показати американському народу й усьому світу, що ми згуртована єдина нація, а наша культура — самобутня. Росіяни скидають ракети на нашу землю, а ми — співаємо світового "Щедрика", сунуть танками — сіємо пшеницю і працюємо, ЗСУ боронить нашу землю з культурою, традиціями та високими моральними цінностями. Про це говорили українці, які відвідали наш "Вертеп», — розповіла Валентина Іванюк.

Фото з фейсбук-сторінки Валентини Іванюк

Також українці в Шарлоті створили «Toloka organization, Ukrainian art and culture in Charlotte» — українську організацію мистецтв та культури, а з ініціативи вінничанки Тетяни Рассадіної діє місцевий український книжковий клуб «Свої люди». Щомісяця українці збираються на обговорення книг вітчизняних авторів, таких як Євгенія Кузнєцова, Таня Пʼянкова, Софія Андрухович та Андрій Семʼянків.

Фото з фейсбук-сторінки Валентини Іванюк

Фото з фейсбук-сторінки Валентини Іванюк

Фото з фейсбук-сторінки Валентини Іванюк

Фото з фейсбук-сторінки Валентини Іванюк

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024