На Закарпатті створили благодійний календар зі світлинами родин військових у старовинних вишиванках

10 Грудня 2023, 19:16
Фото Наталки Павлик 561
Фото Наталки Павлик

Календар «Вдома чекають» розробила й уклала волонтерка, колекціонерка старовинного вишиваного одягу Марія Левицька. Всі виручені з продажу календаря кошти жінка передасть на потреби військових.

Про це пише Varosh.

Марія Левицька вже сім років вивчає техніки української національної вишивки і колекціонує старовинні автентичні закарпатські вишиті сорочки. Нині в її колекції – понад пів сотні таких сорочок.

Від початку повномасштабного вторгнення жінка активно долучена до волонтерської діяльності. Спершу разом із компанією небайдужих займалася пошуком необхідних для захисників речей за запитами. Згодом – почала із 4-річною донькою відвідувати поранених військових у шпиталях.

Марія Левицька. Фото Наталки Павлик

Моделями для календаря стали рідні закарпатських героїв, вбрані у старовинний вишитий одяг із колекції Марії Левицької. Робота над календарем тривала впродовж п'ять місяців. За цей час професійна фотографиня Марія Михайлицька, долучена до проєкту, провела 12 фотосесій у фотостудії. Окремі рішення, як от крапки замість календарної сітки чи чорний фон календаря, запропонував дизайнер.

«Цей календар – не про календар як такий. Це про почуття людини, про її емоції, про безкінечну вервечку днів у чеканні. Ті, хто нині чекають рідних з війни, живуть від дзвінка до дзвінка. Тому і календарної сітки нема, лише крапки», – каже жінка.

Фото Наталки Павлик

Календар вийшов накладом у 100 екземплярів, це лімітоване видання. Придбати його можна за 800 гривень, всі виручені з продажу кошти Марія спрямує на підтримку війська.

Для замовлення календаря можна написати Марії на її сторінці в інстаграм.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024