У Рівному презентували збірку колядок та щедрівок рівненського Полісся

07 Грудня 2023, 13:03
Фото з презентації збірки ФОТО 490
Фото з презентації збірки

У Рівному презентували книгу «Колядки та щедрівки рівненського Полісся», автором якої став заслужений працівник культури України, фольклорист Віктор Ковальчук.

Книга містить тексти колядок, щедрівок, побажань, віншувань, посівань для хлопчиків, більшість з яких записана на рівненському Поліссі. Про це повідомили на сторінці Рівненської ОВА.
 
Також у збірці можна ознайомитися з етнографічним матеріалом як жителі нашого краю відзначали свята Щедрого вечора, Водохреща. Більшість творів опублікували вперше. Крім того, книга містить qr-код, за допомогою якого онлайн можна послухати колядки і щедрівки, які вміщені в збірнику.

«Завдяки багаторічній кропіткій роботі автора збірки автентичні колядки та щедрівки рівненського Полісся стануть відомі багатьом. Матеріали книги будуть цікавими українським родинам напередодні свят, а також фольклорним колективам», – зазначив заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг під час презентації.

Частину тиражу збірки передадуть бібліотечним закладам Рівненщини, оскільки книги придбані за кошти Програми підтримки місцевого книговидавництва області. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024