Український та чеський композитори створили саундтрек руху спротиву окупації

05 Грудня 2023, 19:26
Кадр з відео ВІДЕО 1238
Кадр з відео

Український саундпродюсер Ігор Кириленко разом з празьким композитором Томашем Двораком (Floex) та рухом спротиву окупації на ТОТ «Жовта Стрічка» створили саундтрек цього руху під назвою Yellow Ribbon.

Вони хочуть привернути увагу до людей, які щоденно піддаються переслідуванню за українську позицію на тимчасово непідконтрольних Україні територіях та нагадати, що боротьба триває. Пише Суспільне.

Yellow Ribbon передає настрій боротьби сміливості, загартованості духу, невпинного опору, ризику та відчайдушності українських активістів на тимчасово окупованих територіях.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Igor Kirilenko (@igor64kbps)

У відео соціально-музичного артпроєкту використані підпільні світлини учасників руху, які малюють на стінах літеру «Ї» та жовті стрічки, вішають їх на вулицях, розміщують агітаційні листівки з українською символікою та спалюють пропагандистські газети Росії. Регулярно координатори «Жовтої стрічки» створюють нові акції протесту, а окупанти намагаються спіймати всіх проукраїнських активістів.

«Я родом з Криму, з Керчі. Тема ТОТ України — це мій особистий біль. Мої батьки залишилися в Криму і, на жаль, тато дуже хворіє і знаходиться в поганому стані, і я ніяк не можу йому допомогти через війну. Війна нас розділила як територіально, так і ментально. Цією колаборацією я хочу зробити свій вклад в те, щоб моє рідне місто Керч якомога швидше повернулося додому, до України. А також висвітлити діяльність активістів «Жовтої Стрічки», які є прикладом незламності українського духу! Цим релізом я хочу передати привіт своїм родичам в Крим», — розповів саундпродюсер Yellow Ribbon.

Цей трек вдалося створити у колаборації з чеським композитором завдяки гранту від Music Export Ukraine, яку отримав Кириленко. Він є автором електронного проекту Hidden Element, українським саундпродюсером, художнім керівником таких відомих українських артистів, як Макс Барських, Dorofeeva, Дантес.

«Жовта Стрічка» — це рух громадського спротиву на тимчасово окупованих територіях. Активісти проводять флешмоби та акції використовуючи символіку жовтого кольору і щоденно піддаються ризику переслідувань, катувань та втрати життя за свою українську позицію.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024