У Люксембурзі створили мурал із самчиківським розписом

28 Листопада 2023, 15:51
У Люксембурзі створили мурал із самчиківським розписом 336
У Люксембурзі створили мурал із самчиківським розписом

Участь у створенні муралу брали тимчасово переміщені українці, які проживають у Німеччині, Бельгії, Люксембурзі, місцеві жителі Люксембургу та гості з Великої Британії.

Про це пише Успіх in UA.

«Деякі елементи муралу «Квіти життя» створені у кольорах українського прапору, що символізують відродження, перемогу, силу та міць українського народу. Ми об’єднали навколо себе десятки українців з багатьох куточків України, громадян Люксембургу, Великої Британії, Хорватії», – говорить кураторка проєкту Тетяна Пашкевич.

Найменшому учаснику проєкту – 5 років, а найстаршій – 85 років. Щодо ідеї створення муралу висловилася і майстриня самчиківського розпису Ольга Машевська.

«Творити щастя тими засобами, які у тебе є в наявності, зберігати власний спокій і бути в доброму контакті з оточуючими, приймати будь-яку погоду і пропозиції як цінність, бути щасливим в цю саму мить, попри все! Самчиківський розпис квітне по всьому світу!» – зауважила майстриня.

Долучилася до проєкту і художниця Каріна Машевська. Окремо творці муралу висловили вдячність Барбарі Тосі та Стівену Норрі за дозвіл розписувати мурал на їхньому будинку.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024