Журналіст Андрій Цаплієнко презентував у Рівному свої книги

28 Листопада 2023, 14:27
Андрій Цаплієнко 390
Андрій Цаплієнко

У Рівному відбулася зустріч із журналістом, військовим кореспондентом, ведучим та сценаристом Андрієм Цаплієнком.

Захід пройшов 28 листопада у Рівненській обласній бібліотеці для молоді. Його відвідали студентська молодь та викладачі Рівненського фахового коледжу інформаційних технологій, журналісти, представники влади, військові та всі охочі. Про це повідомили у пресслужбі Рівненської обласної ради.

Андрій Цаплієнко є автором п'яти книжок: роман «Стіна», «Екватор. Чорний колір & Білий колір», «P.O.W. Люди війни» (есе та оповідання), оповідання «Тріумф», оповіді «Книга змін».

Письменник розпочав свою зустріч з розповіді про книгу «Стіна». Її історія написання почалась з реальних подій, що відбувались на сході України у 2014 році. Тоді кожного дня в населеному пункті Мар'їнка точились бої. Після чергових обстрілів крайньої позиції, один з бійців сказав: «Коли це закінчиться? Нам потрібно побудувати стіну, для того, щоб відгородитись від них. Інакше ніяк».

Журналіст зауважив, що ми зараз маємо найбільшу континентальну війну, на якій використовується все, окрім ядерної зброї. На його думку, причина цієї війни – метафізична, тобто саме існування України. Єдине бажання агресора – це знищити нас як державу.

Також гість розповів про свої подорожі, журналістську практику та професійний досвід.

Присутні мали змогу поставити запитання про те, що відбувається на фронті та у політичному житті країни, яким є сприйняття українців в Європі, про ситуацію на лінії фронту, якою є підтримка наших закордонних партнерів та багато іншого.

Наостанок журналіст запросив всіх приходити до бібліотеки та не припиняти читати книжки.
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024