MEGOGO MUSIC AWARDS 2023: триває голосування за найкращих українських музикантів року

13 Листопада 2023, 10:16
MEGOGO MUSIC AWARDS 514
MEGOGO MUSIC AWARDS

Українці можуть проголосувати за найкращих представників музичної індустрії року в межах другої премії MEGOGO MUSIC AWARDS від альтернативного музичного каналу MEGOGO LIVE

Премія заснована під час повномасштабного вторгнення Росії проти України з метою популяризації сучасної української музики та пошуку нових імен. Також виконавці можуть самостійно подати пісню у спеціальну номінацію — «Музика вільної країни».

«Вже вдруге ми збираємо українську музичну індустрію та її прихильників, щоб заохочувати творчий розвиток та знайомити гравців ринку. Живучи та працюючи в Україні, сьогодні ми є творцями новітньої історії й культури, тому важливо нагороджувати кращих та визначати вектор розвитку галузі. Цього року ми трансформували деякі номінації, а також – додали професійне журі, до складу якого увійшли фахівці музичної індустрії, які разом із редакцією музичного каналу MEGOGO LIVE сформували лонгліст та шортліст премії», – зазначають в MEGOGO. 

До 30 листопада MEGOGO MUSIC AWARDS 2023 запрошує всіх прихильників української музики приєднатися до онлайн-голосування та визначити переможців у наступних номінаціях:

  • Попартист/-ка року;

  • Нова хвиля попмузики;

  • Альтернативний/інді-артист/-ка року;

  • Нова хвиля альтернативної/інді-музики;

  • Хіп-хоп артист/-ка року;

  • Нова хвиля хіп-хопу;

  • Кліп року;

  • Альбом року;

  • Мініальбом року;

  • Колаба року;

  • Етнофольк-артист/-ка року.

Нововведенням премії цього року стало професійне журі, до складу якого запросили представників профільних медіа та фахівців музичної індустрії, серед яких: Олексій Бондаренко, Володимир Волощук, Микита Деменков, Олексій Донцов, Юліан Новак, Ірина Горова, Нателла Кірс, Іван Клименко, Сергій Мартиненко, Максим Нагорняк, Ваня Рассел, Дмитро Сидоренко, Михайло Ясинський. 

Крім основних номінацій, музиканти мають можливість подати заявку на участь у відкритій номінації «Музика вільної країни». Артисти або продюсери вільні подавати пісню, яка відповідає духу премії: написана українською мовою з 1 жовтня 2022 по 1 жовтня 2023, є у вільному доступі для прослуховування. На цю нагороду не можуть претендувати виконавці, що вже представлені в інших номінаціях.

Також організатори MEGOGO MUSIC AWARDS цього року відзначатимуть найкращих у номінації «Креативний музичний збір» – як новий формат і характерний символ благодійності нашого часу. Музичні збори від представників українського шоубізнесу – це приклад того, як музичний талант стає рушійною силою для благодійності, адже під час повномасштабного вторгнення кожен має приносити користь. Саме завдяки пісням і відео, які вірально ширились соцмережами, їм вдавалось закривати багатомільйонні збори за лічені години. 

Голосування у 11-ти номінаціях стартувало 8 листопада, проголосувати можна тут, а у категорії «Музика вільної країни» можна буде проголосувати з 22 листопада.  

Нагадаємо, переможцями MEGOGO MUSIC AWARDS 2022 стали: Артем Пивоваров,  KOLA,  SKOFKA, DOROFEEVA,  SadSvit,  Lely45, Ed Sheeran feat. Антитіла,  KOLABA, а спеціальну відзнаку «За внесок у розвиток та популяризацію української музики» здобули Jamala, Kalush Orchestra та Артем Пивоваров. 

Довідково: MEGOGO — міжнародний медіасервіс, заснований у 2011 році в Києві. Є лідером серед OTT-платформ в Україні, працює у країнах Східної Європи, Центральної Азії та Південного Кавказу, а також значна частина каталогу доступна в усьому світі.  Медіатека MEGOGO налічує десятки тисяч одиниць контенту: телеканали з інтерактивними функціями; фільми, серіали, мультфільми та ігри; освітній та блогерський контент; аудіокниги, подкасти та радіо. Також медіасервіс ексклюзивно транслює спортивні події: Лігу Чемпіонів, Лігу Європи та Лігу Конференцій УЄФА, топові національні футбольні чемпіонати, бокс від K2 і Top Rank та багато інших, організовуючи виробництво згідно з вимогами правовласників.

У 2018 році MEGOGO створив музично-розважальний канал MEGOGO LIVE. Головна мета проєкту — підтримка сучасної української музики та популяризація молодих артистів. Канал цілодобово транслює кліпи українських виконавців та створює власні шоу, гостями яких стають як популярні зірки та блогери, так і зовсім нові імена в українському шоубізі. Крім того, для популяризації української музики, у 2022 році канал створив музичну премію MEGOGO MUSIC AWARDS.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024