Рівненський художник створить мурал у польській школі

08 Листопада 2023, 10:01
Костянтин Качановський ФОТО 462
Костянтин Качановський

Одну із польських шкіл прикрасить мурал від рівненського вуличного художника Костянтина Качановського.

Сюжет на українську тематику прикрасить одну із зовнішніх стін ліцею в містечку Гурово-Ілавецьке, що розташоване у Вармінсько-Мазурському воєводстві Республіки Польща. Про це повідомили в Рівненській обласній раді.
Ідея створення стінопису належить голові Рівненської обласної ради Андрію Караушу. Під час робочої поїздки до Польщі він вручив керівництву навчального закладу відповідний сертифікат.

Проєкт стінопису

У Гурово-Ілавецькому з 1990 року існує Комплекс шкіл з українською мовою навчання – найбільший у Польщі. Серед обов’язкових предметів – українська та польська мови, історія України та географія. Позашкільні заняття також спрямовані на вивчення та збереження українських традицій.

Тут здобувають освіту не тільки діти з усього воєводства, а й з України. Сьогодні там навчається майже 200 учнів, половина з яких – українці, зокрема, переселенці з Рівненщини.

Читайте також: Дівчина за фортепіано: у Рівному створили новий мурал

Як розповіла директорка комплексу Ольга Сич, яка також має українське коріння, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну їхня школа прийняла чимало біженців. Заклад продовжує надавати гуманітарну допомогу.

До слова, під час нещодавнього візиту до Вармінсько-Мазурського воєводства делегація Рівненської обласної ради передала школі книги українських видавництв, які для польських друзів зібрала Рівненська обласна бібліотека для молоді.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024