Дівчина за фортепіано: у Рівному створили новий мурал

04 Жовтня 2023, 11:26
Мурал Костянтина Качановського у «Готичному саду» органного залу» 1351
Мурал Костянтина Качановського у «Готичному саду» органного залу»

Рівненський художник Костянтин Качановський створив у місті новий стінопис, на якому зобразив юну музикантку. 

Мурал став частиною новоствореного «Готичного саду» на задньому дворику Залу камерної та органної музики. Його презентація відбулася 1 жовтня на відкритті музичного фестивалю «Рівненські класичні резиденції». Захід відвідала журналістка Район.Культура.

Облаштування «Готичного саду» органного залу – одна з ідей директорки Рівненської обласної філармонії Елеонори Стеценко. Його впорядковував колектив Рівненської обласної філармонії.

Елеонора Стеценко, Костянтин Качановський та голова правління громадської організації «Агенція сталого розвитку міста» Олена Хмельник

Одна з цілей «Рівненських класичних резиденцій», за словами організаторів, – об’єднання митців та діячів культури, які люблять Рівне і прагнуть наповнити його культурний простір новими сенсами. Тому доповненням до музичних заходів стало і створення муралу на одній з локацій фестивалю.

«Хотів би подякувати за можливість віддати частинку своєї творчості в таку круту локацію. Коли вперше почув про ідею того, щоб створити тут готичний сад, мені це дуже відгукнулося, відразу намалювався певний ескіз в голові. Тим більше ця вуличка – одна з улюблених особисто для мене. Вона дуже затишна й створити тут малюнок – це дуже приємно», – зазначив Костянтин. 

Читайте також: Рівненський культурний десант, або Як мурали Костянтина Качановського підіймають український дух від Харкова до Херсона

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024