У Рівному юні театрали покажуть благодійну виставу, щоб зібрати гроші на дрони

28 Жовтня 2023, 11:48
Учні «Школи театрального мистецтва». Фото: Суспільне Рівне 579
Учні «Школи театрального мистецтва». Фото: Суспільне Рівне

У Рівному учні «Школи театрального мистецтва» готують виставу «Інтернет не відволікає. О. котики!» у театрі ляльок, аби зібрати гроші на дрони для Збройних сил України. Темою вистави стала інтернет-залежність молоді.

Про це Суспільному розповів художній керівник «Школи театрального мистецтва» Андрій Окладов.

«Взагалі, це сучасна драматургія. Вона досить гостросоціальна, оскільки піднята тема залежності від інтернету, мобільних додатків і як сучасні діти, підлітки «варяться» в цій темі. Це забирає в них дуже багато часу», — зазначив він.

Андрій Окладов. Фото: Суспільне Рівне

Андрій Оверчук грає друга головної героїні. Разом з друзями допомагав створювати костюми для вистави. Він зауважив, що додатковою мотивацією зіграти у постановці стало те, що всі зібрані гроші підуть на допомогу захисникам.

«Зараз такий у нас час, що все для ЗСУ. Це дуже важливо. Я граю Пашу — підлітка, який завжди грає в комп’ютерні ігри. Це найкращий друг головної героїні, який своєю залежністю від інтернету відволікає її», – каже Андрій.

Андрій Оверчук. Фото: Суспільне Рівне

Це буде перша благодійна вистава «Школи театрального мистецтва». Гроші за квитки передадуть благодійному фонду «Відповідальні Українці». Його співзасновник та координатор Юрій Дюг зазначив, що за зібрані кошти куплять дрони для ЗСУ.

 

«Ми з театром ляльок постійно співпрацюємо, також зі школою театрального мистецтва нещодавно познайомились. У них була вже готова вистава і ми запропонували ідею провести благодійний показ. Суму, якийсь індикатор — не ставимо, тому що кожен внесок важливий і немає такого волюнтаризму, де ти собі ставиш конкретну суму і за будь-яку ціну її досягаєш».

Юрій Дюг. Фото: Суспільне Рівне

Побачити благодійну виставу можна буде 29 жовтня у Рівненському театрі ляльок.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024