«БезуМОВНА підтримка»: Сергій Жадан у чат-боті розповідає про знакових українських письменників

18 Жовтня 2023, 14:17
Сергій Жадан 544
Сергій Жадан

В Україні триває другий сезон програми заохочення переходу на українську «БезуМОВНА підтримка», ініційованої банком ПУМБ. 

 

Проєкт складається з телеграм-боту та ютуб-подкасту «Безумовно, українською». З 16 по 22 жовтня відбувається третій тематичний тиждень сезону, куратором якого є письменник і музикант Сергій Жадан. Про це пише Don`t Take Fake.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений ПУМБ (@pumb.ua)

 

 

Про проєкт


 

 

ПУМБ запустив проєкт «Безумовна підтримка» у червні 2023 року, щоб популяризувати та полегшити процес переходу на українську мову.

Для цього спільно з агенцією Adsapience створено спеціальний чат-бот, який пропонує українські відповідники для певних фінансових термінів, навчає правильно використовувати слова, а також надає можливість виконати тести на знання мови та культури, і отримати за це подарунки.

 

 

За перших два місяці участь в програмі взяли понад 11 мільйонів людей, а в чат-боті вже зареєструвались понад 45 тисяч користувачів.

 

 

Про тиждень із Сергієм Жаданом


 

 

Проєкт продовжує залучати до участі менторів і впроваджувати нові формати взаємодії, а другий сезон відрізняється тематичними тижнями в чат-боті «БезуМОВНА підтримка». 16 жовтня стартував літературний тиждень, куратором якого виступає український письменник і поет Сергій Жадан. 

Протягом 16-22 жовтня Сергій розповідає історії про життя та творчість семи українських поетів і письменників, які вплинули на його творчість. Серед них: Михайль Семенко, Майк Йогансен, Микола Бажан, Микола Вінграновський. Імена інших не називають аби зберегти інтригу.  

Крім того, в межах літературного тижня на учасників чат-бота «БезуМОВНА підтримка» чекають спеціальні завдання від Жадана. 

Читайте також: Жадан та Гуржи випустили реґі альбом на тексти Сковороди

Про новий сезон

Тепер «БезуМОВНА підтримка 2.0» зосереджується не лише на вивченні української мови, а й на ознайомленні з українською культурою, літературою та музикою. Так виникла ідея впровадити тематичні тижні з запрошеними кураторами, ролі яких виконують українські культурні діячі. Також замість трьох тестів на тиждень користувачам надають сім.

У ПУМБ спростили й систему реєстрації в боті. Тепер не треба вказувати контактний номер телефону, просто погодитися з умовами користування. Крім того, отримані за виконання тестових завдань бали користувачі можуть обміняти на донат на підтримку фонду «ДонорUA».

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024