Музей Корсаків запрошує охочих на форум «Космогонія. Мистецтво. Ноосфера. Екологія»

18 Жовтня 2023, 11:01
Космогонія 3165
Космогонія

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків запрошує усіх, хто цікавиться мистецтвом, космічною тематикою, філософією, екологією та історією культури на форум «Космогонія. Мистецтво. Ноосфера. Екологія».

Подія організована в межах проєкту «Космогонія», який вже майже рік реалізують у музеї, та відбуватиметься 27 жовтня з 10:00 до 17:30. Про це журналістам Район.Культура повідомили організатори.  

Ключові вектори обговорення:

  • Космогонія та космічне сприйняття – дослідження впливу космічних явищ та космогонії на сприйняття та натхнення в мистецтві та усвідомлення екологічних проблем.

  • Мистецтво як вираз людської рефлексії – обговорення ролі мистецтва у відображенні та вираженні наших роздумів про космос, природу та місце людини у світі.

  • Екологічна свідомість та сталість – розгляд важливості усвідомлення екологічних викликів та розвитку сталості в контексті Ноосфери Рефлексій.

  • Інтердисциплінарний підхід – обговорення спільних досліджень та проектів, які поєднують науку, мистецтво та екологію для досягнення більшого розуміння та покращення нашого світу.

  • Креативність та інновації - вивчення можливостей використання творчості, мистецького виразу та новаторських рішень для розв'язання глобальних проблем екології та космічних досліджень.

Читайте також: Культурна ідентичність та мистецька сила: у Луцьку відкрили найбільшу виставку України 2023 року

Форум відбудеться в офлайн форматі у місті Луцьк, за адресою: вулиця Карбишева, 1, Музей сучасного українського мистецтва Корсаків. Також буде онлайн-трансляція. Участь у заході – безплатна. Необхідна реєстрація.

Телефон для довідок: 050 438 02 80. Більше дізнатися про форум, спікерів та тематики виступів можна за посиланням.

Нагадаємо, що Музей Корсаків реалізовує проєкт світового рівня «Космогонія», який є унікальним та новаторським у багатьох аспектах, адже поєднує у собі мистецтво, функціональність та філософію. 

Саме інтеграція мистецтва у виробничі процеси на постійній основі створює унікальні можливості для вивчення споконвічних питань: Для чого це все? Для чого ми є, і що з цим всім буде?  

У виставковій залі працює Петро Антип, знаковий український художник. Митець, починаючи з листопада 2022 року протягом 18 місяців писатиме картину розміром 2 тисячі м2, яка стане найбільшою у світі.

Читайте також: Увійде в історію мистецтва: як художник Петро Антип створює у Луцьку найбільшу картину світу

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024