Стартувало голосування за національне журі на Дитяче Євробачення 2023

16 Жовтня 2023, 11:03
Стартувало голосування за національне журі на Дитяче Євробачення 2023 395
Стартувало голосування за національне журі на Дитяче Євробачення 2023

У застосунку «Дія» українцям пропонують обрати склад журі України на Дитячому Євробаченні-2023.

Долучитися до опитування та обрати одного з дев'яти претендентів можна з 16 до 22 жовтня. Про старт голосування повідомляє Суспільне.

Відповідно до правил Дитячого пісенного конкурсу, до складу Національного журі мають увійти п’ять представників. Цьогоріч трьох дорослих кандидатів оберуть в «Дії» шляхом онлайн-голосування, водночас Суспільне призначить двох представників від дітей. Саме члени Національного журі вирішуватимуть, скільки балів віддати артистам з інших країн від України у фіналі Дитячого Євробачення в Ніцці.

Взяти участь в опитуванні можуть всі охочі віком від 14 років. Для цього потрібно зайти в застосунок Дія, в розділі «Послуги» обрати «Опитування» та віддати свій голос за одного з кандидатів:

  • FIЇNKA — співачка, акторка й авторка пісень. Фіналістка Національного відбору на Пісенний конкурс Євробачення-2023. Виконавиця, яка активно популяризує гуцульську культуру.
  • LAUD — представник української R&B сцени. Фіналіст проєкту «Голос країни». Автор і виконавець хітів «Вигадав», «У цю ніч», «2 Дні». Номінант музичних премій «YUNA» та «Золота жар-птиця».
  • SKYLERR — співачка й авторка пісень. Виконавиця хіта «Вечорниці (Добрий день Everybody)». Учасниця Національного відбору на Євробачення-2023, талант-шоу «X-Фактор» та переможниця вокального проєкту «Співай як зірка». 
  • Олексій Бондаренко — музичний оглядач, засновник і головний редактор медіа про нову українську культуру «Лірум». Очолює медіа про українську культуру понад 11 років, за цей час був дописувачем понад десяти українських і закордонних видань. 
  • Влад Дарвін — продюсер, виконавець й автор пісень. Багаторазовий номінант і володар премії «YUNA», номінант національної музичної премії «Золота жар-птиця». Пісні його авторства увійшли до репертуару багатьох українських артистів.
  • Тоня Матвієнко — заслужена артистка України. Співачка, яка має автентичний тембр голосу. Посіла 2-ге місце у проєкті «Голос країни» (1-й сезон). Гастролювала у десятках країн світу, випустила два альбоми та понад 30 синглів.
  • Мирослава Салій — співачка, співзасновниця освітньої фольк-студії «Правиця». Викладачка вокалу з 15-річним досвідом, засновниця навчальної студії «Музичний простір СПІВ». Членкиня журі Національного відбору на Дитяче Євробачення-2022.
  • Юрій Ткач — комік та шоумен. Актор ситкому «Одного разу під Полтавою» та ведучий шоу «Я люблю Україну». Учасник проєктів «Танці з зірками», «Розсміши коміка», «Маскарад» та «Ліпсінк Батл», тренер «Ліга сміху» (2018-2020).
  • Олена Тополя (Alyosha) — співачка, композиторка й авторка пісень. Представниця України на Євробаченні-2010 в Осло. На рахунку виконавиці п’ять студійних альбомів і понад 10 престижних премій.

За результатами опитування буде сформовано рейтинг, і трьом кандидатам, які наберуть найбільшу кількість голосів, запропонують підписати зобов'язання і стати частиною Національного журі України. Головою журі автоматично стане кандидат із найбільшою підтримкою під час опитування. Якщо хтось із трійки через вагомі причини не зможе підписати зобов'язання, членом журі стане наступний за кількістю голосів кандидат. 

Відповідно до вимог міжнародного пісенного конкурсу склад Національного журі України оголосять 26 листопада, у день фіналу Дитячого Євробачення в Ніцці

Нагадаємо, що фінал Національного відбору на Дитяче Євробачення-2023 відбувся 1 жовтня. Переможницею відбору та представницею України на 21-му Дитячому пісенному конкурсі в Франції стала 9-річна Анастасія Димид з піснею «Квітка». 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024