Руслана презентувала нову відеороботу на пісню «Лірниця» про давню українську традицію

05 Жовтня 2023, 17:43
Фрагмент з кліпу на пісню «Лірниця» 761
Фрагмент з кліпу на пісню «Лірниця»

Українська співачка Руслана випустила кліп в жанрі фентезі на композицію «Лірниця», яка увійшла до альбому «Дике серце».

Кліп артистка оприлюднила на своєму ютуб-каналі.

«У ньому спроба осягнути таємницю Світла, віднайти шлях та джерело до даної нам Сили, про яку ми почули з прадавньої української традиції Лірників. Це історія з нерозгаданих прадавніх традицій автентичної України. Вона відображена символічно як задум та дія зруйнувати кайдани, викувати крила, повірити в мрію і злетіти, розриваючи темряву, даруючи світло», – йдеться у описі.

Читайте також: «Дикі танці» Руслани прозвучали у резиденції Ріші Сунака та з оркестром Англійської нацопери

Співачка зазначає, що образ світла є образом України, її шляху. 

«Лірники були провідниками та носіями глибинної автентичної пам’яті про Світло… Вони чули вібрації Світла… Вони зберігали зміст і випромінювали через звук Світло… Деякі лірники, втративши зір, отримували здатність бачити струну Світла і за її допомоги могли мандрувати часами та світами, отримуючи недоступні знання та майбутні пророцтва. Вони мовчки спілкувались з Природою. Вони бачили те, чого не бачать навіть птахи. Воні чули те, чого не чують будь-які інші істоти. Таких містичних явищ в українській прадавній культурі чимало…» – пояснюють творці пісні.

Як повідомила Руслана на своїй сторінці у фейсбуці, до кліпу увійшли кадри, які за декілька місяців до повномасштабного вторгнення були відзняті на українському узбережжі Чорного моря. А також кадри із заводу-кузні, де кується справжня бойова броня, відзняті «десь в Україні» у перші тижні вторгнення.

«Лірники – це люди, які пронизані всім світлим.. Люди-мрійники... мріють про світле… Наша мета – просувати через мистецтво ідею світла. У нас не кіно, не серіал, не комікси і не комп'ютерні ігри! У нас реальні історії надлюдей!» – написала співачка. 

Нагадаємо, що презентація пісні «Лірниця» відбулася у Ліверпулі 12 травня на спеціальній акції під час «Євробачення». 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024