Лірниця: Руслана презентувала у Ліверпулі нову пісню з альбому «Дике серце»

15 Травня 2023, 14:17
Руслана у Ліверпулі, фото з фейсбук-сторінки співачки ФОТО, ВІДЕО 1898
Руслана у Ліверпулі, фото з фейсбук-сторінки співачки

Руслана, перша українська переможниця Євробачення, заспівала у Ліверпулі прем'єру пісні «Лірниця» з нового альбому «Дике серце».

Співачка вийшла на сцену у костюмі, у якому перемогла співочий конкурс у 2004 році. Журналісти Район.Культура дізналися про це з соцмереж співачки. 

«Я зі сцени сказала: «Коли чорна країна намагається зруйнувати мою країну, у цей час ми достатньо сильні, щоб творити нову музику». Я показала, що нас ніщо не зламає. Що навіть коли у нас блекаут, і коли в нас немає енергії – вона є в наших серцях.Ми достатньо сильні, щоби робити унікальну, оригінальну і неповторну українську музику. І люди шаленіли. Вони прийняли ту пісню, яку чули вперше», – сказала Руслана.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Ruslana (@ruslana.lyzhychko)

Читайте також: «Дикі танці» Руслани прозвучали у резиденції Ріші Сунака та з оркестром Англійської нацопери

Руслана презентувала новий незвичайний проєкт через 18 років після «Диких танців» 2004 року. Співачка зізналася, що альбом «Дике серце» – щось особливе: «Це надзавдання, такого ще ніхто не робив!».

У 2022 році Руслана розповіла, що музика у новому альбомі повністю присвячена новому міфу про людське серце, його могутність та енергію. Команда виконавиці не обмежилася лише піснями українською та англійською мовами – вони, за словами Руслани, перейшли на мову серця. Співачка каже, що мова серця – це стародавня мова, яка існувала задовго до того, як виникли мови на землі. Команда шукала уривки, згадки в українській культурі та найдавніших культурах інших народів світу, і дозволила припустити свою певну гіпотезу: якою могла бути мова серця первісної людини – людини, яка має дике серце. 

Читайте також: Кейт Мідлтон за роялем та Kalush Orchestra у київському метро: як розпочалось Євробачення-2023

Нагадаємо, що перед початком пісенного конкурсу серед оголошених виконавців з України на концертах «Євробачення» не було РусланиНа цей факт звернули увагу українські глядачі, а президентка мистецької агенції «Територія А» Анжеліка Рудницька звернулася до менеджменту співачки, щоб уточнити, чому Руслана не виступатиме на сцені цьогорічного конкурсу. Пізніше з'явилась інформація, що Руслана з’явиться у фіналі конкурсу наживо зі з Києва, де у неї буде особлива місія.  Але й цю інформацію тоді спростувала менеджерка Руслани Яна Прядко. Вона підтвердила, що як і раніше, виступ зірки на конкурсі не запланований. Після скандалу, Суспільне заявило, що виступ першої української переможниці «Євробачення» таки відбудеться, але у записі з Києва. 

Судячи з коментаря Руслани у фейсбуці, співачка все ж таки образилась на організаторів, що не виступила наживо з головної сцени Євробачення.

«Неважливо, на якій ти сцені, головне – це публіка і що тобі є, що сказати», – написала Руслана.

Виступ з піснею «Лірниця» на сцені Ліверпуля став допрем'єрним. Офіційна прем'єра синглу ще відбудеться найближчим часом.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений The Liverpudlian (@theliverpudlian)

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024