«Дикі танці» Руслани прозвучали у резиденції Ріші Сунака та з оркестром Англійської нацопери

11 Травня 2023, 14:36
Руслана у резиденції прем'єр-міністра Великої Британії ФОТО, ВІДЕО 1053
Руслана у резиденції прем'єр-міністра Великої Британії
Легендарні «Дикі танці», з якими Руслана перемогла на Євробаченні-2004, прозвучали на Даунінґ-стріт, 10 – в офіційній резиденції прем'єр-міністра Британії.
 
Такий історичний візит відбувся 10 травня. Про це співачка повідомила на своїй сторінці в фейсбуці.
«Багато чого відбулося в цих стінах вперше. Але про це колись згодом. Це був особливий прийом прем’єр-міністра Ріші Сунака на честь України та з нагоди Євробачення, яке Великобританія проводить від імені України під нашими національними кольорами. Я особисто подякувала прем’єр-міністру за всю допомогу, яку надає Великобританія Україні і наголосила про єднання наших країн через музику, культуру, спільні цінності та гуманізм! Я була дуже натхнена прийомом та увагою і людським теплом, яким нас огорнув пан Ріші Сунак та його служба. Під час таких подій іноді стримуєш посмішку, розуміючи та поважаючи ціну, якою Україна стає героєм всіх тих новин та подій, але частіше сльози. Слава Україні!», – написала Руслана.

Читайте також: Виступ Руслани покажуть на Євробаченні у записі з Києва

Також перша переможниця Євробачення виступила у Ліверпулі разом Англійською національною оперою.
«У Ліверпулі щойно відбулася безпрецедентна подія, як для прихильників Євробачення, так і всіх меломанів. Вперше відбулася колаборація української співачки-диригента з English National Opera», – написала Руслана після виступу.
Співачка розпочала масштабне шоу з фрагмента нового музичного проєкту Wild Heart та симфонічно-хорової версії «Диких танців».
«Це було феєрично! Публіка зустріла шаленими емоціями! Оркестр та хор неймовірні. Величезна подяка маестро Stephen Bell та всьому колективу ENO! Я мріяла про таку колаборацію! Ми сьогодні представили єврофанам та вишуканій британській публіці абсолютний ексклюзив! Інтродукцію я одночасно диригувала і співала. Я була натхненна Україною!», – додала співачка.
Оркестрове аранжування спеціально для цієї події створив український композитор Іван Небесний
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024