Дякуємо за життя: у Луцьку провели благодійний музичний вечір з бандуристкою Krutь та камерним оркестром

02 Жовтня 2023, 14:59
Krutь та оркестр «Тарнопіль» РЕПОРТАЖ 1150
Krutь та оркестр «Тарнопіль»

Співачка та бандуристка Krutь разом із камерним оркестром «Тарнопіль» приїхали до Луцька з благодійною місією – об'єднати лучан та гостей міста та зібрати якомога більше коштів для волонтерського штабу АНГАР на Mavic 3T. 

Благодійний музичний вечір із символічною назвою «Дякуємо за життя» присвятили Дню захисників та захисниць та провели 30 вересня. Захід відвідало понад 400 людей, серед яких було й багато військовослужбовців. Організувала дійство команда івент-агенсії FeelGood. Відвідала подію журналістка Район.Культура.

Розпочали захід хвилиною мовчання.

За словами організаторів, місією вечора було зігріти усіх музикою та підтримати військових.  

Тож позаяк основною метою було зібрати якомога більше коштів на «пташку», організатори провели ярмарок та великий аукціон, до якого долучився український бізнес, митці та військовослужбовці. Ведучий Славко Мазурок та співорганізаторка дійства Юлія Дудка пропонували різноманітні лоти: дизайнерські речі, твори мистецтва, військові трофеї. 

Найвартіснішими стали десять гривень УНР 1918 року, які продали за 15 тисяч гривень, а також картина Вікторії Яциної, яка принесла в загальну скарбничку 12 тисяч гривень. 

Найтрепетнішим лотом став прапор 53-ої морської бригади, який передав 21-річний військовослужбовець. Його продали за сім тисяч гривень.

Усі кошти із продажу квитків теж спрямують на волонтерський штаб.

Оксана Цимбалюк, співорганізаторка вечора, розповіла, що підтримати військових й справді вдалося. 

«Разом для захисників та захисниць ми зібрали  317 940 гривень. Усі кошти передаємо волонтерському штабу «Ангар» для закупівлі пташки», – поділилась організаторка.

Із заходом сонця розпочалась музична частина. Двір музейного простору «Окольний замок» наповнився камерною атмосферою: сотнями ліхтариків, проєкціями на стіни, живою інструментальною музикою та співом. Krutь разом із оркестром «Тарнопіль» презентували лучанам пісні із нового альбому співачки «Літепло», а також старіші композиції виконавиці. 

Читайте також: Нове життя Старого міста: у Луцьку відкрили музейний простір «Окольний замок» з підземеллями

Співачка зізналася, що виступає у Луцьку вперше та зауважила, що це чи не найбільша кількість людей, які коли-небудь були на її концертах. 

Попри невеликий дощ, музика таки зігріла й музикантів, і гостей дійства. 

«Волинь, які ви теплі», – промовила співачка зі сцени.

Вечір наповнився і сентиментальністю, і гумором виконавиці. Луцька публіка попросила виконати відому пісню Krutь «На Різдво».

«У мене ще Житомир любить просити про Різдво посеред літа, не знала, що ви такі ж самі. Різдво, то Різдво. Все ж вже – жовтень», – промовила співачка із посмішкою та виконала свою святкову композицію.

Читайте також: Поезія та музика, склеєні мистецтвом недосконалості: у Луцьку пройшов артпроменад

Пісня «Воля» розчулила багатьох присутніх до сліз. Krutь подякувала військовим за усе, що вони роблять для волі та незалежності українців та присвятила композицію усім, хто нині боронить Україну на усіх кордонах, «хто тримає той кордон поміж яким закінчується все те мерзенне і починається блаженне українське». 

«Наразі 90% моїх концертів не обходяться без благодійності. Ми завжди це робимо і вважаю, що це місія музикантів. І так є, особливо в бандуристів. Вони мають обов'язково їхати на Схід, в інші місця бойових дій і підтримати слово, духом і всім, чим вони можуть. Сьогодні багато військових приїхали до нас. дякуємо вам величезне. Дякую, що ми можемо прокидатися в Києві, а не в Кієвє. За те, що можемо говорити українською», – промовила співачка, вклонившись до присутніх військових.

Наприкінці співачку «задарували» квітами, на що вона теж відреагувала із гумором.

«Тепер у луцьких магазинах не залишилось квітів», – промовила вона.

Піснею на біс стала сучасна музична обробка поезії Лесі Українки «Contra Spem Spero», яка увійшла до її нового альбому.

Читайте також: «Буду жити! Геть думи сумні»: бандуристка KRUTЬ записала відео на вірш Лесі Українки

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Район.Культура (@rayon.kultura)


Feel Good об’єднали різні кластери суспільства: громадськість, бізнес та владу задля розвитку культурного сектору міста. Адже захід відбувся завдяки підтримці громадської організації «Алгоритм Дій», IT-компанії ideil, простору «Культ», салону нішевої парфумерії «Sillage», beauty-простору «Sisters Stelmakh»,  приватному ліцею «Republic Lyceum», платформи для імпорту та експорту транспортних засобів WAH,  виробника натуральної косметики Mr.SCRUBBER, ресторації «Курінь», Центру бухгалтерії та фінансів «Consulting Center», КП «Центр розвитку туризму» та музейного простору «Окольний замок». 


Фото Андрія ТАРАСЮКА

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024