Заснований на реальних подіях: фільм «Шлях поколінь» вийде в український прокат. ВІДЕО

23 Вересня 2023, 18:01
Обкладинка фільму 2197
Обкладинка фільму

«Шлях поколінь» — це воєнна драма, заснована на реальній історії. Герой фільму постає перед складним вибором в час російсько-української війни.

Фільм режисера Михайла Ухмана вийде у прокат 12 жовтня. Про це повідомила кінознавиця та поетка Тетяна Власова на своїй сторінці в фейсбуці.

Стрічку вже показували в США, Канаді та кількох країнах Європи. Тепер її побачать глядачі на великому екрані в Україні. 

Події фільму «Шлях поколінь» відбуваються у 2014 році. За сюжетом, молодий програміст Назар, який не бажає воювати, разом зі своєю дівчиною мандрує країною і зупиняється перепочити в одному лісі. У сні до нього приходить український воїн з минулого, який воював в цьому місці, проти різних ворогів. Між ними відбувається непроста розмова, яка закидає нашого героя в теж саме минуле і назавжди змінює майбутнє хлопця, де його чекає бій з підлим і сильним ворогом. Проте, спочатку Назар змушений перемогти самого себе і зробити вибір: вагітна дружина, яка кохає його, чи країна, яка охоплена полум’ям війни.

«Режисер фільму Михайло Ухман знає про війну безпосередньо. Він був добровольцем, воював у Мар’їнці та Пісках на Донеччині. Фільм знімали у 2020 році в Донецькій області всього за 20 кілометрів від тимчасово окупованого Донецька на окремих бойових позиціях наших захисників. Зйомки проходили також у Києві та на Волині», – розповіла Тетяна Власова.
Ролі у фільмі виконали Володимир Ніколаєнко, Лариса Руснак, Назар Борушок, Олексій Паламаренко, Світлана Матвіїшин та інші. Крім професійних акторів, у стрічці знялись військові, які на момент фільмування виконували бойові дії. Також у фільмі глядачі побачать справжню військову техніку і зброю.
Частина коштів від продажу квитків на фільм передадуть на допомогу ЗСУ.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024