Живі скульптури рівненського театру «Галатея» зобразили на афішах нідерландського фестивалю

20 Вересня 2023, 12:53
Рекламні прапори фестивалю у Слідрехті (Нідерланди) ФОТО 587
Рекламні прапори фестивалю у Слідрехті (Нідерланди)

Актори рівненського театру «Галатея» взяли участь у фестивалях живих скульптур в містах Слідрехт та Бреда, що у Нідерландах. 

Персонажів рівненського театру зобразили на афішах, рекламних банерах та прапорах по всьому місту Слідрехт. Про це повідомили на сторінці «Галатеї» в фейсбуці.

«Це велика честь для нашого театру і ми дуже вдячні за це. Незважаючи на спекотну погоду, було багато глядачів, які дуже уважно і з захопленням дивились історії, які розповідали наші персонажі. Також надзвичайно приємно було зустріти наших друзів-митців зі всього світу», – кажуть у театрі. 

Читайте також: Рівненський театр живих скульптур «Галатея» представив Україну на фестивалі у Бельгії

Довідково: подружжя акторів Олексія та Євгенії Малооків раніше працювало у Кримському театрі на ходулях «Шоу велетнів», створеному в Євпаторії у 2001 році. А через 9 років, у червні 2010, народилася їх «Галатея» – об’єднання акторів оригінального жанру – нового на той час жанру «живої скульптури».

Назвавши на честь прекрасної легенди та її героїні свій новостворений театр званих «живих» скульптур, Олексій та Євгенія започаткували власну творчу майстерню у рідній Євпаторії. З часом до колективу приєдналося чимало творчих особистостей з власним досвідом в інших напрямках оригінального жанру. Завдяки цьому з’явилися нові напрямки діяльності, а саме: пантоміма, театралізовані постановки та танцювальні номери на ходулях. Упродовж наступних років колектив брав участь у багатьох міських та державних заходах, відвідав кілька зарубіжних фестивалів та побував на «Венеційському карнавалі».

Створивши свій невеличкий творчий світ, ні Олексій, ні Євгенія не підозрювати, скільки разів доведеться «оживати» їх «Галатеї» – у 2014, після анексії Криму, засновники театру були вимушені переїхати до материкової частини України. Спершу – до Дніпра (Дніпропетровська на той час), а через рік – до Рівного. Саме тут, в обласному центрі, через який пролягає дорога до Європи, і «Галатея», і її засновники почувалися як удома. Тож влітку 2015 року подружжя почало влаштовувати перформанси «живих скульптур» та збирати новий колектив у місті Рівне. Незадовго акторам вдалося повністю відновити свою діяльність та розпочати навчання місцевої молоді на базі «Міського палацу культури».

І вже у грудні 2015 року колектив здобув почесне звання «Народний аматорський театр живої скульптури «Галатея».

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024