На знак визнання суспільного та культурного впливу: Євробачення отримало нагороду від Міжнародної мовної конвенції

19 Вересня 2023, 15:37
Євробачення-2023 376
Євробачення-2023

Європейська мовна спілка отримала 2023 Changemaker Award від Міжнародної мовної конвенції за внесок пісенного конкурсу «Євробачення», найбільшої музичної події у світі, в суспільство та культуру.

Нагороду присудили на знак визнання суттєвого суспільного та культурного впливу «Євробачення» і його прихильності до впровадження технологічних та цифрових інновацій, які сприяють єдності, різноманіттю й інклюзивності через силу музики. Про це пише Суспільне.

«Протягом багатьох років існування цей конкурс спричинив численні позитивні зміни: у світі технологій мовлення та в суспільстві загалом. Він став стартовим майданчиком для інновацій у сфері телебачення та радіомовлення відтоді, як представники країн-учасників уперше вийшли на сцену 1956 року. «Євробачення» стало каталізатором соціальних змін у розділеному світі, об'єднавши країни Європи й не тільки в їхньому прагненні до музичної мрії», — зазначило журі Міжнародної мовної конвенції.

Читайте також: Україна візьме участь у Євробаченні-2024: як зміниться нацвідбір

«Коли у травні 2023 року охоплена війною Україна не змогла прийняти конкурс, а Велика Британія, яка посіла друге місце у 2022 році, стала його господаркою, — це був знаковий прояв солідарності між націями. 2023 Changemaker Award символізує позитивні зміни — у світі телебачення, радіомовлення та розваг і за його межами — не могло бути більш гідного лауреата», – додали члени журі.

Нагороду отримав Мартін Остердаль, виконавчий директор «Євробачення».

«Технології та інновації є невіддільною частиною ДНК «Євробачення», вони пронизують кожен аспект конкурсу з моменту його створення в 1956 році. За своєю суттю конкурс завжди прагнув згуртувати глядачів з різних країн, щоб відсвяткувати нашу різноманітність. Від яскравого дизайну сцени до досконалого аудіовізуального виробництва — передові технології дозволяють нам об'єднувати мільйони глядачів по всьому світу за допомогою музики та трьох видовищних шоу», — сказав він.

Євробачення-2023, яке організувало BBC та Європейська мовна спілка від імені України та за участі Суспільного Мовлення, дивилися на п'яти континентах. 162 мільйони глядачів долучилися до трьох прямих ефірів конкурсу, ще мільйони дивилися онлайн, що забезпечило рекордну залученість на диджитал-платформах.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024