Запрошують на щорічну церемонію вручення літературної премії імені Івана Корсака

14 Вересня 2023, 10:09
Іван Корсак АНОНС 2228
Іван Корсак
Журналістів, письменників, літературознавців, представників влади, активну громадськість Луцька та усіх охочих запрошують на щорічну церемонію вручення літературної премії імені Івана Корсака.
 
Подія відбудеться 15 вересня о 17:00, у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків. Вхід вільний.
 
Престижну літературну премію у 2018 році започаткувала родина письменника спільно з видавництвом «Ярославів Вал» задля розвитку історичного роману та увіковічення пам’яті Івана Корсака. 
«Під час повномасштабної війни ми привертаємо увагу всеукраїнської та міжнародної спільноти до історії України, до її  правдивого відображення в історичних романах. Це можливість показати світу наші традиції, культуру та героїчність наших предків, зберегти правдиве обличчя історії України, розповісти про реальні події та особистості», – кажуть організатори.

У програмі:

1. Вступне слово від фундатора премії, Віктора Корсака та членів журі.
2. Вручення премії.
3. Презентація нового тому романів Івана Корсака «Імена твої, Україно. Діти Яфета».
4. Презентація книги-спогадів про Народну Трибуну «Трибуна вільних людей».
5. Підбивання підсумків та нагородження переможців конкурсу «Читаю імена твої, Україно».
6. Оголошення результатів конкурсу дитячих журналістських матеріалів імені Івана Корсака – «Фішка мого району».
7. Читання уривків творів Івана Корсака, від театру «ГаРмИдЕр».

Нагадаємо, минулого року володарем Премії Івана Корсака став письменник зі Львівщини Петро Лущик, автор десятків історичних та науково-популярних романів та лауреат кількох конкурсів «Коронація слова». Він отримав диплом, медаль, а також грошовий приз у розмірі 50 тисяч гривень за роман «Час нескорених».
«Історичний роман – це не просто літературний жанр, а можливість поглянути на минуле країни очима автора, який розкриває перед нами секрети історії. Особливо важливо в Україні, де ми переживаємо складні часи і воюємо за нашу свободу, привертати увагу всеукраїнської та міжнародної спільноти до історії нашої країни. Історичні романи дають можливість показати світу наші традиції, культуру та героїчність наших предків. Вони допомагають зберегти правдиве обличчя історії України, розповісти про події та особистості, які заслуговують нашої пам'яті та визнання».
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024