У стародавньому костелі на Волині вперше записали концерт барокових піснеспівів

04 Вересня 2023, 16:03
Церковний камерний хор CREDO та диригентка Катерина Токало 2449
Церковний камерний хор CREDO та диригентка Катерина Токало

На Волині в селищі Олика вперше відбувся запис партесного концерту «Дух Твой Благий» маловідомого українського композитора Симеона Пекалицького, який жив у XVII сторіччі.

Про це журналістів Район.Культура повідомили організатори.

За деякими даними, Симеон Пекалицький міг навчатися у школах Луцька. Пізніше він став визначним диригентом та композитором. Саме Симеон Пекалицький був одним із музичних педагогів, який розвивав багатоголосся хорового співу.

Церковний камерний хор CREDO під керівництвом диригентки Катерини Токало виконував унікальні твори європейського музичного бароко – партеси. Концерт відбувся у пам’ятці сакральної архітектури епохи бароко – костелі колегіатів римо-католицької парафії Пресвятої Трійці в селищі Олика.

Кліп знімали в рамках проєкту «Українські барокові партеси: забуті композитори», який Катерина Токало як стипендіатка грантової програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності» реалізує за підтримки Українського культурного фонду. Мета проєкту – відкриття давніх українських композиторів для широкого загалу та популяризація хорового співу, української барокової музики.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024