Британський актор та письменник Стівен Фрай прибув до Києва, щоб провести Саміт перших леді та джентльменів

04 Вересня 2023, 15:23
Стівен Фрай. Фото: Getty Images 673
Стівен Фрай. Фото: Getty Images

Британський актор та письменник Стівен Фрай приїхав до України. Він стане ведучим третього Саміту перших леді та джентльменів.

Саміт відбудеться 6 вересня у Києві. Про це актор повідомив на своїй сторінці в інстаграмі.

«Людина, мозок котрої офіційно визнано надбанням Великої Британії. Він постійно підтримує Україну у її боротьбі за існування та незалежність, про що яскраво свідчать його інтерв'ю з гостями. А окрім того, допомагав українцям пережити зиму разом з ініціативою ShelterBox, що збирала пожертви на теплий одяг та ремонт пошкоджених домівок», — йдеться у повідомленні організаторів Саміту.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Stephen Fry (@stephenfryactually)

Сам Фрай зазначає, що Офіс президента запросив його на захід із питань психічного здоров'я, що проходить у Києві.

«Для мене велика честь отримати запрошення, і, на мою думку, проведення такого саміту надзвичайно добре свідчить про відкритість, а також про здоровий глузд українського уряду. Це зовсім не пропагандистський трюк, а справжня зустріч неврологів, соціологів, психологів і тих, хто працює з психічними травмами», — зазначив сам Фрай у своєму дописі.

Після прибуття до Києва Фрай також поділився світлиною маски, яка захищає від чадного диму. У дописі актор зіронізував, що загалом з ним усе нормально, але більшість британських готелів не забезпечують своїх відвідувачів газовими масками. 

Фото Маски, яким поділився Стівен Фрай

Довідково: Саміт перших леді та джентльменів як ініціатива Олени Зеленської вперше відбувся 23 серпня 2021 року. Другий Саміт пройшов у Києві в липні 2022 року. Третій саміт перших леді та джентльменів у Києві у 2023 році відбудеться у вересні. Він буде присвячений ментальному здоров’ю. У його межах пройде велика міжнародна конференція міністрів охорони здоров’я.

Стівен Фрай — британський комедійний актор, письменник, сценарист, телевізійний ведучий, режисер, директор футбольного клубу Норвіч Сіті. Популярність здобув передусім своїми ролями у телевізійних серіалах, таких як «Чорна Гадюка» (1985–1989) та «Дживс і Вустер» (1990–1993). За межами Великої Британії Фрай найкраще відомий за роллю Оскара Вайлда у фільмі «Вайлд» (1997).

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024