Екстремальне мистецтво: британський художник малює українських військових на фронті

02 Вересня 2023, 17:15
Фото з фейсбук-сторінки Макса Денісона-Пендера 709
Фото з фейсбук-сторінки Макса Денісона-Пендера

Британський художник Макс Денісон-Пендер малює українських військових на фронті. Своїми роботами він хоче передати світові історії наших захисників. 25-річний митець — прихильник екстремального мистецтва.

Про це повідомили у матеріалі «Ранку Вдома».

За час перебування в Україні Макс намалював 15 портретів, які у жовтні підуть з молотка у Лондоні. Гроші британець хоче передати українським волонтерам для закупівлі медикаментів на фронт.

Фото з фейсбук-сторінки Макса Денісона-Пендера

Позують художнику бойові медики, танкісти, артилеристи. Митець каже, що малює заради того, аби передати історії військових, як сповіді людей з великої літери.

«Що означає воювати на передовій в Україні? Я не можу вам розповісти, але можу спробувати передати історії тих, хто це робить», —  зізнався хужожник Макс Денісон-Пендер.

Фото з фейсбук-сторінки Макса Денісона-Пендера

Макс Денісон-Пендер народився в Чилі. До Англії переїхав у 13 років. Художник є великим прихильником екстремального мистецтва. Для створення своїх картин Макс пакує мольберт, фарби та пензлі в рюкзак і вирушає до найнебезпечніших місць на планеті.

Замість комфортної студії робочими місцями художнику слугували, зокрема, дикі ліси Амазонки, підніжжя вулкана в Ісландії у момент виверження та небезпечні шахти в Конго.

«Це не туризм, це відчутне бажання спостерігати та документувати крайні межі життя на Землі», — резюмував художник-екстремал.

Фото з фейсбук-сторінки Макса Денісона-Пендера

Найсміливішим та найнебезпечнішим кроком на сьогодні Макс вважає поїздку на фронт. Зізнається, дуже важко було сказати про свої плани батькам та молодшому брату. Попередив їх, що їде на війну буквально за день перед відправленням до українського Бахмута.

За час перебування в Україні Макс Денісон-Пендер намалював 15 портретів. У жовтні ці роботи будуть виставлені в Лондонській галереї художніх мистецтв. Усі кошти, зібрані завдяки виставці, передадуть українським волонтерам, аби вони купили необхідні медикаменти нашим воїнам.

Фото з фейсбук-сторінки Макса Денісона-Пендера

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024