Художник Лев Скоп отримав Народну Шевченківську премію

24 Серпня 2023, 16:13
Лев Скоп 552
Лев Скоп

Художник та іконописець Лев Скоп отримав Народну премію імені Шевченка – Залізного Мамая.

Митця нагородили в галузі живопису. Про це повідомило журі конкурсу в фейсбуці. 

«Журі Народної премії імені Шевченка вітає Вас з присудженням цієї почесної нагороди в галузі живопису та за Ваше самовіддане служіння Українській Перемозі», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Екзотичний птах в стінах музею: Лев Скоп відкрив виставку про хаос у підсвідомості

Сам художник зазначив, що це стало для нього справжньою несподіванкою на День Незалежності. 

«Несподіванка на День Незалежності!!!! Трохи не зручно, бо є достойніші», – каже Лев Скоп.

Премію вручать 1 жовтня. 

ДовідковоНародна Шевченківська премія (Залізний Мамай) — літературно-мистецька премія України, що претендує бути альтернативною до Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Метою громадської ініціативи «Народна Шевченківська премія», яка стартувала 6 лютого 2007 року, було привернення суспільної уваги до Шевченківської премії започаткуванням народного голосування (проголосувати міг кожен, хто бажав, зареєструвавшись на сайті) за номінантів, які вийшли у третій тур Національної премії України імені Тараса Шевченка, яку звинувачували у непрозорості вибору як номінантів, так і переможців, кулуарному обговоренні, таємному голосуванні членів Комітету та незнання лауреатів і їх творчості більшістю українців.

Символ Народної Шевченківської премії — кована статуетка Залізного Мамая — стародавнього Воїна-Кобзаря, постать якого є знаковою в українському героїчному епосі.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024