У Луцьку відкрили виставку копій гравюр, присвячених Тарасу Шевченку

21 Серпня 2023, 18:04
Гравюра ФОТО 565
Гравюра

З нагоди 32-річниці Незалежності в артгалереї «Луцьк» відкрили виставку «Поетична інспірація», створену із фондів бібліотеки Луцької художньої школи. 

В експозиції представлені 15 естампів – поліграфічних копій творів графічного мистецтва, що увійшли до альбому «Подвиги Шевченківського життя». Про це повідомили у Луцькій міській раді.

Альбом видали у 1964 році з нагоди 150-ліття від дня народження Кобзаря книжковою друкарнею «Жовтень» тиражем 100 екземплярів. Один примірник рідкісного зібрання зберігався у Луцькій художній школі. Частину естампів 21 серпня представили для показу мешканцям громади.

«Роботи з цього альбому більше ніде не друкувалися. Я підозрюю, що вони взагалі осіли десь у приватних колекціях. Те, що один екземпляр зберігався в архіві нашої школи, – справжня удача. Тому ми вирішили до Дня незалежності показати ці роботи мешканцям громади», – розповіла директорка Луцької художньої школи Віра Конська.

На виставці показані поліграфічні копії творів художників-графіків Федора Глущука, Сергія Гришина, Олександра Данченка, Анатолія Навроцького, Георгія Зубковського. Це роботи у жанрах портрета та пейзажу, а також ілюстрації до творів Тараса Шевченка. Як і належить, естампи мають авторський підпис і дату, проставлену внизу твору.

Усіх, кого цікавить творчість Шевченка, запрошують відвідати виставку в артгалереї «Луцьк» протягом місяця. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024