YAKTAK, Рома Майк, MARKIV: 10 українських музичних прем'єр тижня

20 Серпня 2023, 10:35
YAKTAK, MARKIV, Рома Майк ПІДБІРКА 1502
YAKTAK, MARKIV, Рома Майк

Українські музиканти щотижня випускають нові треки і дивують прем'єрами.

YAKTAK, Рома Майк, MARKIV, «Руки», SI Process & Acid Mamba, хейтспіч, Мія Рамарі, Golubenko, AuthentixЛЮСІ – журналісти Район.Культура зібрали добірку музичних новинок тижня.

YAKTAK – Уночі

«Ця пісня дуже особлива для мене і в кожен рядок закладений особливий сенс. Я сподіваюсь, цей романтичний вайб надихне кожного хлопця, який вміє грати на гітарі хоча би 2 акорди, зіграти цей трек своїй другій половинці. Адже музика, це найкращий спосіб проявити свої почуття, коли слів стає недостатньо», – каже волинський співак про свій новий трек.

Читайте також: YAKTAK став номінантом престижної премії

Рома Майк – Забувший

Пісня увійшла в новий альбом репера з Володимира, який має назву New Era.

«Це екскурсія до улюблених місць. Я розповідаю про бордюри під каштаном, де я написав дуже багато своїх текстів. Я наче завітав до себе в минулому. Ніби приходжу і говорю з собою, запитую щось на кшталт «як думаєш що змінилось? як ти тут?» тощо. А в приспіві я радію тому, що у мене немає алкогольної залежності і я продовжую рухатись своїм життям.

Хлопець у своєму куплеті розповідає про моменти з друзями; про те, що це вже не повернеш, розповідає, що Україна — це велике дерево, яке по-любому зацвіте буйним цвітом після перемоги. А ще це чисто волинська колаба. Бо і я, і Хлопець, і Арсен Горбич, який тут також грає на гітарі — з Волині», – розповів музикант виданню «Лірум».

Authentix – Весняна Містерія

Новий реліз музичного проєкту Autentix, заснований уродженцем Рівного Романом Голубінкою. У записі цього треку брали участь також лучанин Ігор Діденчук з «Go A», Юля Вітранюк з Голосу Країни і «Зґарди», поліський фольклорний гурт «Горина» з Рівного, проукраїнська німецька виконавиця Доню, та інші сесійні музиканти.

ЛЮСІ — Останній роман

Люсі повернулися із новою романтичною піснею та кліпом «Останній роман». Востаннє виконавиця випускала пісні у 2022 році.

MARKIV — Рідні 

«Ви помічали, як швидко плине час? Він йде, наздоганяє страх повернутися в дім, де мене вже не чекають або ж вже немає всіх присутніх за сімейним столом. «Рідні» — моя нова робота, яка спочатку відправляє у сповнене радості дитинство, але згодом приходить усвідомленням дорослішання. Впевнена, що композиція та відеоряд до неї доторкнуться до вашої душі й хтось вже пізнає себе», – каже про нову пісню MARKIV.

Golubenko x To Eternity – Тепло

«Пісня «Тепло» пропонує причаровуюче легке літнє звучання, як і для звичайних слухачів так і для поціновувачів музики, втілення інді-попу в поєднанні різних музичних стилів авторів. Пісня пронизана глибоким контекстом і виразно відображає емоційний стан головного героя історії», – йдеться в описі до відео.

Мія Рамарі – Не дивись на мене

«Пісня про важкі відносини із самим собою. Важливо вміти приймати себе та знайти підхід до самого себе, не потрібно прогинатися від рамок суспільства та змінювати себе заради когось. Словами з пісні хотіла надихнути людей з схожими проблемами. Я пережила і переживаю цей стан сама, хочу нагадати що ми не одні та в змозі все змінити і почати любити себе», – розповідає про трек виконавиця.

хейтспіч – Пісня про ще один день

Пісня з нового альбому хейтспіч «Золоті пісні 2023».

SI Process & Acid Mamba – Mono

Засновник SI Process Станіслав Іващенко поділився, що Mono — це трек про «синусоїду нашого настрою, в якому ми перебуваємо майже все свідоме життя та яке особливо гостро відчуваємо зараз». Текст до композиції написала учасниця дуету Acid Mamba Анастасія Швиденко.

 

Руки – Покруч

Реліз композиції у соцмережах супроводили поетичними рядками: 

Повітря та руки в пилу.
І майже не видно, як скульптор працює над каменем.
Побачити складно, над чим він чаклує весь час, поки сонце не висвітить променем.
Чи існує для нього щось інше, окрім?
Чи доносяться з парку уривчасті звуки оркестру?
Коли пил все ж осяде і вітер розвіє туман,
Нам залишиться тільки додати: Маестро!

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024