«Крізь терни до зірок»: у Луцьку провели благодійний концерт органної музики

18 Серпня 2023, 15:33
Марія Хілько 466
Марія Хілько

Метою благодійного дійства став збір коштів для захисників, які боронять Україну на Запорізькому напрямку.

Концерт пройшов 11 серпня у Кафедральному костелі Святих Апостолів Петра і Павла. Про це повідомили у пресслужбі Луцької міської ради.

Органні твори присутні могли почути у виконанні лауреатки Першої премії Міжнародного конкурсу піаністів у Тиваті, органістки Марії Хілько.

Того вечора стіни костелу зібрали багатьох прихильників класичної музики. Завітала на захід і заступник міського голови Ірина Чебелюк.

«Органна музика має особливий зміст, особливе наповнення. Ми гордимося, що маємо такий інструмент у стінах цього храму, а лучани та гості міста мають можливість чути його музику. Особливо, якщо це пов’язано також із благодійністю. Сьогодні на запорізькому напрямку перебуває безліч наших воїнів, а серед них — і лучани. Їх потреби — це те забезпечення, що допоможе рятувати життя. Тому ми надзвичайно вдячні за кожен внесок, зроблений сьогодні. Бажаю всім мирного неба та швидкої перемоги», – звернулась вона до присутніх.

До вітального слова також долучилася і сама виконавиця.

«Я дуже рада бути сьогодні тут і грати для вас. Для мене це також надзвичайно особиста історія. Сьогодні я гратиму для вас твори німецьких та українських композиторів, які об’єднує фольклор, переплетіння стилів і жанрів», – зазначила Марія Хілько.

У програмі концерту прозвучали твори Йоганна Себастьяна Баха, Йозефа Райнбергера, Миколи Колесси та Світлани Острової.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024