Українська стрічка «Степне» отримала нагороду на кінофестивалі у Швейцарії

13 Серпня 2023, 10:00
Марина Врода 713
Марина Врода
Українська стрічка «Степне» Марини Вроди отримала нагороду за найкращу режисуру на Міжнародному конкурсі 76-го кінофестивалю Locarno Film Festival. 
 
У суботу, 12 серпня, у швейцарському місті Локарно відбулася церемонія нагородження переможців кінофестивалю. Про це повідомляє Держкіно.
 
Режисерка Марина Врода отримала нагороду «Пардо» — відзнаку за найкращу режисерську роботу за стрічку «Степне». У своїй промові вона подякувала членам журі та всій своїй міжнародній знімальній команді. 
 
Режисерка також згадала кінематографістів, які зараз на фронті, та членів команди, що були вбиті під час повномасштабного вторгнення. У кінці промови режисерка зі сцени виголосила слова «Слава Україні», на що їй відповів румунський режисер Раду Жуде, ще один переможець фестивалю: «Героям слава!».
 
Варто зауважити, що срібний леопард присуджується містом і регіоном Локарно за найкращу режисуру у Concorso internazionale (міжнародний конкурс).
 
«Степне» — це історія Анатолія, чоловіка, який повертається додому з великого міста, щоб піклуватися про свою хвору матір. Смерть матері, зустріч з братом та жінкою, яку він любить, змушують його замислитися над життям, яке він прожив, і рішеннями, які він приймав по дорозі. І тоді, перед своєю смертю, мати розповідає Анатолію про скарб, який вона поховала у сараї.
 
Стрічку створила компанія ВРОДАСТУДІО за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Film University Babelsberg KONRAD WOLF, (MBB-ILB) Medienboard Berlin-Brandenburg, RBB - Rundfunk Berlin-Brandenburg, Koi-Studio, New Europe Film Sales, Slovak Film Commission, Kerekes Film, FRIULI VENEZIA GIULIA AUDIOVISUAL FUND / FVG AUDIOVISUAL FUND.
 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024