В Українському інституті книги укладають перелік стаціонарних книгарень: куди надсилати дані

09 Серпня 2023, 10:08
Фото ілюстративне 1040
Фото ілюстративне

Український інститут книги укладає перелік стаціонарних книжкових крамниць. Українців просять допомогти та поділитися даними про відомі їм книгарні. 

До списку вже потрапили дані книгарень, отримані представниками УІК в ході опитування, проведеного в липні 2023 року, а також зібрані з відкритих джерел — сайтів мережевих книгарень. Про це йдеться на сайті установи.

До опитування були запрошені всі відомі УІК заклади торгівлі, про що було розміщене оголошення в соціальних мережах та на сайті УІК

Українців попросили надсилати назви та розташування відомих їм книгарень в їхніх містах на електронну пошту [email protected] або в коментарі під дописом УІК, або в коментарі під дописом очільниці УІК Олександри Коваль у фейсбуці. 

«Давайте домовимося, що книгарня – це саме книгарня, окреме приміщення, а не ятка на базарі чи 2 книжкові полиці в супермаркеті», – підкреслила директорка Інституту книги.

Нагадаємо, що у травні 2023 року на польсько-українській конференції «Читання задля демократії» Олександра Коваль зазначила, що в УІК налічують 130 книгарень в Україні на підставі аналізу опитувань. Директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький у відповідь висловив думку, що книжкових крамниць в Україні близько 330. Щоб зібрати точну адресну базу, в Інституті книги вирішили звернутися до громадськості та попросити допомоги в укладанні списку.  

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024