У Дубні відкрилася виставка петриківського розпису художниці з Дніпра

06 Серпня 2023, 09:19
Виставка 604
Виставка

Новими гранями непересічного таланту засяяла  персональна виставка «Хай квітне Україна!» Марини Масловської.

Молода майстриня петриківського розпису вдруге презентує свої роботи в Дубенському замку – ідеться на фейсбук-сторінці цього закладу. І якщо торік дубенці мали змогу смакувати мистецтво її «петриківки» лише на полотні, то цього разу дніпрянка порадувала  чудовими візерунками не лише на тканині, але й на посуді, на виробах з дерева і навіть на військовій амуніції.

«Своїми виставками на Рівненщині, в замку зокрема, я хочу продемонструвати, що петриківським розписом можна прикрасити будь-який матеріал. Україна продовжує квітнути, не зважаючи на війну, завдяки нашим героїчним захисникам», – вважає мисткиня.

Збройним силам України Марина віддає належне не лише на словах. По закінченні терміну дії виставки, майстриня планує реалізувати свої вироби через соціальні мережі й частину коштів спрямувати на підтримку 35-ї окремої морської бригади ЗСУ.

Під час відкриття виставки «як художник художниці» масу компліментів Марині Масловській адресував працівник Заповідника, відомий аквареліст Анатолій Казмірук. Двох майстрів поєднує використання у творчості фарб на основі природних інгредієнтів. А найбільше у петриківському розписі Анатолія захоплює донесення до наших днів автентичності цього виду мистецтва.

У Дубні Марина Масловська опинилась через війну. Її мати нині працює в бухгалтерії міського управління освіти. Коли очільниця управління Наталія Іваницька дізналась про талант доньки її працівниці, одразу народилась ідея прикрасити петриківським розписом один із навчальних закладів міста. Реальним для Дубна є відкриття в перспективі школи петриківського розпису. Марина уже нині готова навчати свого мистецтва  в онлайн форматі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024