Акторка Волинського театру ляльок посіла призове місце на Всеукраїнському конкурсі

31 Липня 2023, 18:37
Анна Кутова. Фото з фейсбук-сторінки акторки 673
Анна Кутова. Фото з фейсбук-сторінки акторки

Акторка Волинського театру ляльок Анна Кутова посіла призове місце на ХVІІІ Всеукраїнському конкурсі виконавців художнього слова імені Лесі Українки.

Про це 29 липня повідомили на сторінці премії у фейсбуці. Також у музеї родини Косачів у Звягелі традиційно відбулося нагородження переможців.

Третє місце мисткиня здобула за виконання монологу Кассандри з драматичної поеми «Кассандра». 

«За честь увійти в когорту переможців, у цей час та Боронити слово і мистецький фронт. Спасибі організаторам та членам журі за пророблену роботу. А також всім учасникам за неймовірно чудову творчу атмосферу. Разом до перемоги», – написала Анна на своїй сторінці у фейсбуці.

Читайте також: Не чула про Лесю Українку, але було за честь ставити її видатний твір: у Британії показали «Кассандру»

Гран-прі конкурсу здобув актор Рівненського драмтеатру Володимир Федінчук за монолог Юди з драматичної поеми «На полі крові».

Перше місце на конкурсі посів актор Національного академічного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка, з Дніпра Вілен Головко за уривок з драматичної поеми «У катакомбах».

Друге місце – Каріна Кибенко, Анастасія Добриніна, Дарія Харлампова, Діана Янчевська – студентки Національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого за попурі з інтимної лірики Лесі Українки на базі твору «Твої листи зажди пахнуть зов’ялими трояндами».

Нагадаємо, що Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова імені Лесі Українки розпочинає свою історію з 2006 року і має на меті популяризацію творів та особистості Лесі Українки, заохочення до вивчення творчої спадщини, сприяння формуванню професійності, високої духовності та усвідомлення національної ідеї.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024