У Херсоні з’явилася перша вулична галерея на вікнах пошкодженого обстрілами РФ Будинку вчителя

29 Липня 2023, 12:50
Перша вулична галерея у Херсоні 890
Перша вулична галерея у Херсоні

У центрі Херсона з’явилася перша вулична галерея робіт місцевої художниці Світлани Юр’євої. Її розмістили на Будинку вчителя. 

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Центру культурного розвитку «Тотем».

Це перша виставка з десяти, і всі вони об’єднані тим, що художники – херсонські, а роботи розташовані на плитах ОСБ, якими забиті вікна і вітрини.

«Саме ця локація дала поштовх всьому проєкту – ще влітку до нас зателефонував Антон Єфанов, з яким ми дружили і співпрацювали ще коли він був директором Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, розташованого саме в цьому будинку. Антон спитав, чи можна щось зробити, щоб забиті плитами ОСБ вікна не наганяли депресію. І ми почали думати. Так виник проєкт «На плаву», мета якого – повернути Херсону мистецтво наших художників, бо, навіть попри те, що багато з них зараз ВПО, серце ж все одно в Херсоні. І от саме місто дає сигнал, що вони потрібні. Звісно, повертатися поки що небезпечно, тому ми вигадали таку форму – розміщувати їхні роботи у вигляді роздруківок, щоб заповнювати порожнечу і нагадувати, що митці Херсона – з Херсоном, що ми разом і тримаємося на плаву попри всі спроби нас знищити», – йдеться у дописі.

Для вікон Будинку вчителя обрали серію Світлани Юр’євої, яка називається «50 відтінків зеленого». Це ніжні акварелі, на яких військові та їхні сім’ї, і кожна робота випромінює любов.

«Я про таке тільки мріяти могла! Мене радує, що я можу показати свою вдячність військовим, які є в Херсоні. Що херсонцям буде трішечки легше і приємніше сприймати місто таким, яке воно зараз – бо це справжня галерея», – сказала художниця, коли побачила свої роботи в Херсоні.

А потім додала: «Я пішла плакати!» (звісно, від щастя, – додали в Центрі).
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024