«Кіно – це командна гра»: Ірина Цілик розділить винагороду з Шевченківської премії з колегами

28 Липня 2023, 16:58
Ірина Цілик, фото з фейсбук-сторінки 519
Ірина Цілик, фото з фейсбук-сторінки

Володимир Зеленський підписав Указ про присудження Національної премії імені Тараса Шевченка 2023 року, серед лауреатів – режисерка Ірина Цілик

Грошова премія у 2023 році становить 429 тисяч гривень для кожного. Ірина Цілик вирішила розділити її з командою та героями стрічки «Земля блакитна, ніби апельсин». Саме за цю документальну стрічку режисерку відзначили національною премією. 

«Я вже писала раніше, Шевченківська премія – це для мене велика честь. Але я хочу також повідомити про те, як планую вчинити із грошовою винагородою. Кіно – це командна гра. Тому в цьому випадку мені хочеться розділити винагороду між ключовими гравцями української команди, а також героями стрічки «Земля блакитна, ніби апельсин», – каже режисерка.

За її словами, їй важливо також, що серед цих людей є двоє військових ЗСУ, вимушені переселенці, мама, що сама виховує маленьку дитину. 

«Друзі, я думаю, буде доречним, якщо ви отримаєте свої частки винагороди і вже самі вирішите далі, на що їх витратити - на потреби своєї родини, на донати абощо. Сама я планую задонатити на потреби медиків і на дрони (мої улюблені варіанти). Вітаю, мої дорогі колеги і друзі. Скільки різної радості нам принесла ця спільна робота. Бажаю нам усім нових переконливих можливостей для створення нового українського кіно (ех). І, звісно, я вдячна членам комітету за високу оцінку нашої роботи. А також щиро вітаю інших переможців цьогорічної премії», –

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024