Презентували офіційний трейлер фільму «Вересень»

18 Липня 2023, 16:17
Микола Вересень, кадр з фільму ВІДЕО 1518
Микола Вересень, кадр з фільму

Презентували офіційний трейлер чорної треш-комедії «Вересень» Георгія Фоміна, яка вийде в обраних кінотеатрах 10 серпня.

Головну роль у картині виконав журналіст і телеведучий Микола Вересень. Також у фільмі зіграли художник і письменник Лесь Подерев'янський, музикант (а нині військовий) Мирослав Кувалдін, лідер гурту «Кому вниз» Андрій Середа, режисерка Марися Нікітюк, актори Михайло Жонін, Олег Примогенов, Євген Матвієнко, Людмила Єфіменко, Остап Дзядек, Ганна Адамович, Роман Мацюта, Сергій Солопай та інші. 
Сюжет стрічки розгортається на початку 2010-х. Актор Микола Вересень гине на знімальному майданчику, виконуючи роль царя Івана Грозного. Тепер чорти, які думають, що він і є Грозний, намагаються всіма можливими способами затягти його до пекла. Історія перестрибує у часі та просторі, у кадрі з’являються менти-вампіри у ролі чортів, гуцули-пияки у ролі ангелів й інші містичні істоти.
Сценарист і режисер — Георгій Фомін. Автор не дожив до прем’єри — він помер у 2020 році.
Фільм створила кінокомпанія Directory Films за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Продюсери: Ігор Савиченко, Роман Климпуш та Володимир Філіппов.

Українська прем'єра «Вересня» відбулася в червні на Миколайчук OPEN-фестиваль глядацького кіно, а програмний директор фестивалю Алекс Малишенко назвав роботу «непересічним фільмом із дуже чорним гумором та усіма ознаками майбутньої культовості».

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024