Співак з Рівненщини DEMCHUK став членом експертної ради нацвідбору на «Дитяче Євробачення»

17 Липня 2023, 17:12
DEMCHUK 605
DEMCHUK

Оголосили імена артистів, які доєднаються до вибору фіналістів Національного відбору на Дитячий пісенний конкурс «Євробачення-2023». Членами експертної ради на прослуховуванні учасників лонглиста стануть співак з Зарічного DEMCHUK, фіналіст нацвідбору в 2020 році KHAYAT та піаніст-віртуоз Євген Хмара.

Про це повідомило Суспільне Культура.

Експертна рада — одне з нововведень цьогорічного Нацвідбору. Суспільне Мовлення долучило до прослуховування десяти учасників лонглиста представників сучасної музичної індустрії для надання професійних консультацій.

DEMCHUK, KHAYAT та Євген Хмара допоможуть музичній продюсерці Нацвідбору Світлані Тарабаровій обрати пʼятірку кандидатів на участь у фіналі.

DEMCHUK

DEMCHUK (справжнє імʼя Василь Демчук) — український співак, фіналіст Національного відбору на участь у Євробаченні-2023.

Музикант поділився, що він — саме той артист, який починав творчий шлях з участі в конкурсах: «У свій час це дало мені величезний досвід у всьому: виступи, зйомки, покращення майстерності співу загалом».

Співак переконаний в тому, що діти — майбутнє української сцени, тому особливо важливо дати їм можливість бути почутими.

«Я зроблю все від мене залежне, щоб дати дітям певні поради на майбутнє, аби участь у відборі стала для них перш за все неперевершеним, корисним досвідом з приємними спогадами», — додав він.

KHAYAT

KHAYAT (справжнє імʼя Андрій Хайат) — український співак та автор пісень, що працює в жанрі фольктроніка. Фіналіст дев'ятого сезону «Голосу країни», півфіналіст Національного відбору на «Євробачення-2019», а також фіналіст Нацвідбору у 2020 році.

«Насправді, обирати представника — це велика відповідальність! Особливо, якщо мова йде про дітей, бо творчість поняття досить суб‘єктивне. Тим не менш я радий бути причетним до цього вибору, адже сьогодні як ніколи важливо, аби Україна звучала на весь світ!» — зазначив музикант.

Читайте також: Волиняни увійшли в десятку найкращих у нацвідборі на Дитяче Євробачення

Євген Хмара

Євген Хмара — український композитор, піаніст-віртуоз, член Опікунської ради асоціації Child.ua та член Національного журі України на «Євробаченні-2023».

Музикант переконаний, що саме зараз вкрай важливо підтримувати самовираження юних виконавців.

«Для мене вкрай важко оцінювати дитячу творчість, вони всі такі світлі, такі талановиті. Кожен має шанс. Хтось його отримає зараз, а комусь ще буде потрібно щось допрацювати. Але попереду ціле життя і світле майбутнє, у світі без війни, в незалежній, вільній Україні».

Євген Хмара. Фото: evgenykhmara/Instagram

Список фіналістів Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2023 оголосять згодом, фінал відбору відбудеться в жовтні у форматі онлайн-концерту.

Дитячий пісенний конкурс Євробачення 2023 року пройде у Франції. Фінал конкурсу відбудеться 26 листопада в Палаці Нікайя у Ніцці.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024