Вишивка, колоски та річка: художник з Донеччини розмалював зупинку в селі на Волині

17 Липня 2023, 13:37
Художник Володимир Яницький під час створення пейзажу 356
Художник Володимир Яницький під час створення пейзажу

У селі Колодеже Городищенської громади розмалювали автобусну зупинку. Перетворити зупинку на патріотичний об’єкт взявся художник-переселенець із Курахового, що на Донеччині, Володимир Яницький разом із дружиною Ганною.

Про це повідомили на сайті Городищенської громади.

Художник, який має вроджену ваду зору й торік евакуювався на Волинь, зобразив на зупинці орнамент вишиванки, колосся, маки, захід сонця, річка та ліс. Допомагали йому в цьому також місцеві жителі.

«Українці завжди вирізнялися створенням затишку і краси довкола себе, навіть якщо це стосується звичних речей. Ось так, власне, і із зупинкою в Колодежі. Тепер на ній і колосся, і маки, і блакить українського неба, і захід українського сонця. Словом, все, що тішить погляд українців. І нам надзвичайно приємно бути частиною цієї ініціативи. Також приємно, що в громаді є така соціально активна молодь, яка прагне змін і долучається до роботи», – зазначив Володимир Яницький.

Для митця ці малярські роботи стали свого роду викликом, адже він звик працювати із професійними фарбами, а тут – бюджетні водоемульсійні варіанти. Над розмальовуванням зупинки активісти працювали протягом трьох днів.

«Це не просто зупинка, це – витвір мистецтва. І все завдяки командному духу та взаєморозумінню. Приємно, що наша громада стала прихистком для таких талановитих людей. Уже чимало проєктів і благодійних акцій нам вдалося реалізувати разом із творчою сім’єю Яницьких. Щиро дякую за постійну підтримку. Як то кажуть «далі буде…», бо ідей у нас ще багато», – зауважила головна спеціалістка гуманітарного відділу Городищенської сільської ради Галина Бакош.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024