Фіолет, Kozak System, КилимМен: українські музичні прем'єри тижня

07 Липня 2023, 19:37
Сергій Мартинюк, КилимМен, Іван Леньо ВІДЕО 912
Сергій Мартинюк, КилимМен, Іван Леньо

Українські музиканти щотижня дивують та тішать своїми пісенними прем'єрами.

Журналісти Район.Культура зробили підбірку музичних новинок тижня.

Фіолет – «Полунична»

«Ще одне літо війни і наша «Полунична», як нагадування, що ми тут для любові - до своїх людей, рідної землі, крихкості щоденного життя. «Полунична» - це дитинство, юність і пам’ять про речі та людей, які назавжди лишилися в минулому. Це сьогоднішнє, в якому ми тримаємося за найближчих і власну віру в завтра. Я норм, як мантра наших розхристаних часів», – фронтмен гурту Сергій «Колос» Мартинюк.

Kozak System – Українське сонце

«Українське сонце зійшло. Ми вистояли найважчі дні війни. Ми запалили вогонь перемоги. Я знаю, що настане момент, коли з усіх гучномовців країни замість тривожних сирен пролунає гімн України. І цей час наближається. Триматись і навалювати!» – Іван Леньо.

«Два ліхтарі» від українських артистів Нікіти Кісельова і TAYANNA

Пісня розповідає історію двох людей, які обпеклись у коханні і намагаються зрозуміти, чи почуття ще живі. 

«Зараз я намагаюсь відчувати пісні — відгукується чи ні. Коли я почула вперше композицію «Два ліхтарі», вона мені сподобалась, і я вирішила, чому б і ні. Мені цікаво стало попрацювати з молодим артистом, адже досі в мене не було такого досвіду. Пісня красива, слова чіпляють, а артист дуже талановитий», — поділилась співачка TAYANNA.

Над піснею артисти працювали протягом декількох тижнів. Своїм дуетом в них вийшло передати усі переживання та емоції, які проживають люди через нещасливе кохання.

«Пісня про двох людей, які поранені досвідом минулих почуттів. Вони йдуть далі, і єдине питання в їх головах — чи досі вони люблять. TAYANNA приклад жіночності та сили для багатьох жінок, її голос має магічні впливи, які лікують, це — голос від Бога. Коли писав цю пісню знав, що в дует запрошу саме її, а чи погодиться вона заспівати для мене було таємницею. Проте, я знав, що у разі відмови, пісня залишиться на поличці, з іншою співачкою такої синергії не вийшло б», — розповів Нікіта Кісельов.

The Кум feat Кудім

«Вільним вовкам» – це пісня, яку Дмитро Кудімов (Кудім) написав ще на початку повномасштабного вторгнення, а точніше написав куплет та приспів.
Після чого, у фейсбуці запропонував усім охочим долучитися до написання пісні. Так співавторами треку стали DJ Yureeq та Григорій Вагапов (Вперше чую), написавши другий та, відповідно, третій куплет.
 
На жаль, більш ніж за рік повномасштабного вторгнення, пісня не втратила своєї актуальності. Тому The Кум запропонували своє бачення цієї пісні, та разом з автором, записали feat і змонтували кліп.

Кавер на Івасюка від KAILEN

«Не розквітне поміж нас жовтий квіт розлуки», нехай всі українці, що зазнали віддаленості від своїх коханих, знайдуть швидкий шлях додому. Цей відомий музичний твір Володимира Івасюка став синонімом відродження української культури, знаходить відгук у мільйонах сердець українців, що зазнали розлуки зі своїми близькими.  Але немає нічого ціннішого, ніж знову перехрестити шляхи з коханими. 
«Пісню ту візьму собі на спомин, пісня буде поміж нас», вірю, що невдовзі всі повернуться додому, щоб міцно обійняти своїх рідних та пізнати справжню радість повернення. Ця пісня стала нашим голосом сподівань та звучить як нагадування, що навіть у розлуці наша єдність і любов перетривають час», – каже співак.

КИЛИММЕН – ти моє місце під сонцем

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024