У Рівному презентують культурні грантові проєкти, які змінять Острог

05 Липня 2023, 14:28
Острог 1118
Острог

У Рівному відбудеться презентація шести грантових проєктів від Українського культурного фонду, які реалізують в Острозі у 2023 році.

Подія пройде 7 липня, о 12:00 в готелі Reikartz Бергшлосс (вулиця Петра Могили, 14) в Бенкетній залі (1-й поверх). Під час презентації команди розкажуть про проєкти, які отримали високі рейтингові позиції в межах трьох грантових програм УКФ. Про це журналістам Район.Культура розповіли організатори заходу.

Три проєкти реалізовуватимуть у межах програми «Культурна спадщина». Серед них – проєкти в напрямку:

  • «Діджиталізація»: «Цифровізація мистецьких колекцій Музею історії Національного університету «Острозька академія», 
  • «Оцифрування і каталогізація кириличних стародруків колекції Державного історико-культурного заповідника міста Острог»,
  • «Кроссекторальні проєкти зі збереження культурної спадщини» – проєкт «Місця пам’яті про УПА: каталог пам’яток історії на Рівненщині». 

Ще два проєкти отримали підтримку Українського культурного фонду в програмі «Культура.Регіони», напрямку «Локальна культура»: 

  • «Острозька іконописна майстерня: віртуальний музей»,
  • «Центр культурних креативних індустрій». 

Шостим переможним проєктом, що отримав фінансування від УКФ в рамках програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності», напрямку «Культурно-мистецькі проєкти» є «Анімаційна історія князів Острозьких».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024