Держкіно скасувало наказ про реорганізацію Довженко-Центру

29 Червня 2023, 21:36
Довженко-Центр 374
Довженко-Центр

Держкіно визнало наказ про реорганізацію Довженко-Центру недійсним. Представник Держкіно на суді заявив клопотання про закриття провадження у справі у зв’язку із відсутністю предмету позову.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Довженко-Центру.

29 червня у Господарському суді міста Києва відбулося чергове судове засідання у справі щодо визнання незаконним наказу №100 Держкіно про реорганізацію Довженко-Центру.

«Планувались дебати – останні промови сторін та прийняття рішення. Ще на минулому засіданні 27 червня представники Держкіно шукали підставу чи привід зупинити провадження у справі. Сьогодні відбулось щось дивовижне: представник Держкіно заявив клопотання про закриття провадження у справі у зв’язку із відсутністю предмету позову, тобто відсутністю наказу!» – йдеться у дописі.

Читайте також: Переможниця конкурсу на посаду керівника Довженко-Центру подала до суду на Держкіно

На сайті Держкіно оприлюднили новий наказ, яким визнали оскаржуваний наказ про реорганізацію таким, що втратив чинність. 

За словами представників Довженко-Центру, для цього рішення першій заступниці голови Держкіно Юлії Шевчук вистачило одного дня перерви між засіданнями, 28 червня, хоча розгляд справи тривав майже 9 місяців, і представники Держкіно послідовно захищали «ідею реорганізації, яка не порушує жодних прав Довженко-Центру». 

«Ми могли б порадіти цьому жесту, зробленому символічно до Дня Конституції, але усвідомлюємо, що подібні накази Держкіно владне видавати і скасовувати щодня. Найближчими часом нас може чекати новий наказ, так само загрозливий і необґрунтований. Суддю також здивував такий розвиток подій. Було оголошено перерву до 17:00 11 липня для вивчення нових обставин та підтвердження повноважень Юлії Шевчук на підписання відповідних наказів», – зазначили на сторінці Довженко-Центру. 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024