Карнавал тварин: у Рівному дітей знайомили з класичною музикою

20 Червня 2023, 12:31
Фото: Анастасія Гнатюк 471
Фото: Анастасія Гнатюк
Команда Рівненської обласної філармонії презентувала проєкт під назвою «Карнавал тварин». 
 
Це інтерактивне дійство для дітей, в якому поєдналися музика, інтерактивні ігри, ритмічні вправи, малювання, а також активне музикування за системою Карла Орфа. Про це повідомили у Рівненській облраді.
Діти пізнавали класичну музику не як глядачі, а як активні учасники дійства: відгадували та озвучували персонажів, розмальовували музику звуками і фарбами. А ще – спробували bodypercussion – мистецтво гри на власному тілі.
За основу дійства автори проєкту Таніна Позняк та Юлія Старушко взяли один з найпопулярніших творів французького композитора Каміля Сен-Сенса «Карнавал тварин».

Як розповіли у філармонії, цей твір ще має назву «Велика зоологічна фантазія», яку композитор написав як жарт, як сюрприз для друзів. Кожна з 14 частин фантазії зображає певну тварину: лева, слона, черепаху, лебедя, мешканців акваріума, динозавра та інших. Усі вони «оживають» завдяки артистам філармонії Ірині Козачук та квартету «Dissonance».
Концерт має на меті у неординарній формі показати дітям класичну музику, а також розрахований для сімейних походів. До слова, це вже не перший проєкт, який філармонія реалізовує для маленьких глядачів. Торік її артисти почали проводити дитячі квест-екскурсії, під час яких знайомлять дітей з життям і творчістю відомих композиторів. Також на сцені органного залу звучать дитячі опери. «Карнавал тварин» також увійде до базового репертуару обласної філармонії.
Фото Анастасії ГНАТЮК
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024