Адвокат з Луцька видав збірку поезій, щоб придбати дрони для ЗСУ

20 Червня 2023, 09:55
Фото з фейсбук-сторінки Олександра Лавренчука 1245
Фото з фейсбук-сторінки Олександра Лавренчука

Луцький адвокат та поет Олександр Лавренчук видав збірку віршів «Ілюзії мого життя». Кошти за кожен примірник видання автор спрямує на придбання п’яти квадрокоптерів Mavic для Збройних сил України.

Чому вирішив видати дебютну збірку під час війни, про тематику віршів, любов до поезії та творчі плани Олександр Лавренчук розповів журналістці Район.Культура.

До збірки «Ілюзії мого життя», за словами поета, увійшли вибрані вірші із доробку автора від 1998 й дотепер. Є у книзі розділи про країну, війну, життя, любов, поезії для дітей та навіть про правосуддя, зважаючи на професію поета.

«Це фактично, мабуть, перший свідомий етап мого життя і це те, що я хочу відпустити. Це те чим я марив, про що мріяв, що хотілося, але не збувалося, або реалізувалося навпаки, але це все одно ілюзії. Того і обкладинку довго підбирав. Там людина зі шпалерами закриває реальність», – пояснює вибір назви для книги Олександр.

Творчістю, каже автор, зацікавився давно: любив читати промови адвокатів, оскільки це розвиває мовлення, грав у студентському театрі, а поезія подобалася завжди.

«Це розвантаження мозкової негативної діяльності протягом дня. Я називаю це конвертацією негативу в прекрасне», – відзначає письменник.

Книга Олександра Лавренчука «Без ілюзій»

Задум видати дебютну збірку з’явився з початком війни, так автор вирішив поєднати своє хобі з допомогою армії – усі кошти, отримані з продажу книг, Олександр спрямує на покупку п’яти дронів для ЗСУ.

«До мене надійшло прохання від мого колеги-адвоката, який воює на Сході, на пять «мавіків» третього покоління й відповідно я зараз це реалізую. Повністю всі кошти, які я отримую, відкладаю і мобілізую для того, щоб оплатити ці п’ять «мавіків», а один коштує 95 тисяч гривень», – розповідає поет.

Книгу можна замовити через фейсбук-сторінку автора, написавши в приватні повідомлення або зателефонувавши за вказаним номером.

«Номери рахунків я свідомо не вказував, щоб люди не говорили про те, що я хочу щось заробити. Кожен донатить стартовою ціною, я вказую собівартість самої книжки, а хто скільки, хоче, стільки й переказує», – пояснює Олександр Лавренчук.

Збірка вийшла немаленькою і має майже 450 сторінок, втім, автор зауважує, що видана вона якісно. Адже він не хотів формувати свою першу книгу абияк. Кожен примірник поет підписує індивідуальною строфою. Наразі завдяки читачам вже вдалося зібрати більше ніж 50 тисяч гривень, а книги вирушили до Дніпра, Черкас, Києва, Львова та Херсона.

Попри те, що книга вийшла нещодавно, Олександр має подальші творчі плани.

«Наступна збірка буде називатися «Без ілюзій». Є задум, можливо, буде окрема збірочка віршів, присвячених війні, перемозі, бо їх є чимало», – зізнається автор.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024